Tegenwoordig is dat helemaal niet zo vreemd, want van overal vandaan komt het fruit naar Nederland. Met kerst eten we rustig aardbeien met slagroom, dus waarom geen kersenjam maken in januari? Ik was dat helemaal niet van plan, maar de groenteman bij wie ik altijd groente en fruit koop, had door het regenachtige weer weinig klanten gehad en had een flinke voorraad staan. Dus van hem hoorde ik: ‘wil je kersenjam maken?’ Hij liet me drie kisten zien vol met prachtige donkerblauwe kersen. Ik twijfelde, want ik heb een voorraadje jam gemaakt afgelopen zomer. Maar dit was veel teveel, twee kilo wilde ik wel nemen; hij pakte een plastictas en begon die te vullen, helemaal vol, dat was wel vijf kilo! ‘Neem maar mee en breng voor mij een potje kersenjam mee de volgende keer!’
Wat een aardig gebaar! Blij Nieuws op deze regenachtige donderdagmorgen!
BlijNieuws van één van onze gewaardeerde redacteuren ??