Over ons

Blijnieuws is onderdeel van Optimist Media. Wij richten ons op het verspreiden van positiviteit. Op onze site delen we berichten over positieve verhalen, inzichten en initiatieven uit de regio. Op onze sociale media delen we nog veel meer positief nieuws en andere berichten, foto’s of video’s die je blij maken! Volg ons voor je dagelijkse dosis blij nieuws!

Waarom:

Samen kunnen we de wereld mooier maken! Wat we aandacht geven, groeit. Wat we lezen, zien en horen bepaalt ons wereldbeeld. Kranten, televisie, persberichten en internet produceren -onder het mom van objectieve berichtgeving- met name slecht en stemmingsmakend nieuws. Wij willen een tegengeluid bieden. Dat doen we al sinds 2013 met de hulp van heel veel mensen. Wil jij ons helpen om blij nieuws te verspreiden? Dat kan! Al onze berichten worden gemaakt door vrijwilligers die in hun omgeving naar positiviteit zoeken. Klik hier voor meer informatie!

Geschiedenis:

21 maart 2013 startte Blijnieuws en sindsdien is er veel gebeurd! Naast dat we jarenlang positiviteit in het nieuws deelden, startten we in 2020 BN-DOEN. Zo schreven we in de coronatijd een lied die mensen een hart onder de riem stak. Niet lang daarna organiseerden we een tweede actie. We verspreidden meer dan tweehonderd zwerfpoststukken. Dat was post bestemd voor iedereen met een positieve boodschap.

Toen Blijnieuws tien jaar bestond pakten we groots uit! Op zaterdag 25 maart 2023 gingen BlijNieuwsredacteuren plus aanhang (60 mensen) met de trein vanuit Gouda CS langs vier grote spoorlijnen Nederland in om BlijNieuws te verspreiden en om het BlijNieuwslied te zingen op bijna alle stationspiano’s van de NS.

Niet lang daarna (eind 2023) besloten we onze krachten te bundelen met Optimist Media. Om na tien jaar ook de toekomst van vrijwilligersorganisatie BlijNieuws te borgen en te zorgen dat BlijNieuws gecontinueerd wordt, heeft het BlijNieuws-bestuur met Brian de Mello, inmiddels uitgever van Optimist Media, gesproken over een samenwerking. ‘Optimist Media omarmt BlijNieuws met liefde.’ Dat was de bekendmaking dat Blijnieuws vanaf 2024 gecontinueerd wordt bij Optimist Media. Want 1+1=3 en hierdoor kan er, ook op lange termijn, nóg meer positiviteit en blijheid gedeeld worden. Positiviteit die Nederland en de wereld nog steeds hard nodig hebben.

Optimist Media

Blijnieuws is onderdeel van Optimist Media, een mediabedrijf dat optimisme als een wijze van leven presenteert. Het mediabedrijf heeft verschillende takken. Ze opereren met het opinietijdschrift Optimist Magazine. Maar onder Optimist Media vallen ook een sprekersbureau, uitgeverij, podcastplatform, evenementenbureau, radioshow en Blijnieuws! Optimist Media staat voor vooruitgang, voortdurende mogelijkheden en menselijke creativiteit. We weten dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Wij verkennen en omarmen kansen en perspectieven. We presenteren de ideeën die de weg wijzen naar baanbrekende vernieuwing en de mensen die vooropgaan. Wij verbinden lezers, luisteraars en bezoekers van onze evenementen met deze kansdenkers en -doeners. We presenteren optimisme als een wijze van leven, omdat het ons geluk en onze gezondheid ondersteunt. Neem een kijkje op de website van Optimist Media of abonneer je op het magazine voor meer verdieping, inspiratie en optimisme!