logo_BNSamen kunnen we de wereld mooier maken! Wat we aandacht geven, groeit. Wat we lezen, zien, horen bepaalt ons wereldbeeld. Kranten, televisie, persberichten en internet produceren -onder het mom van objectieve berichtgeving- met name slecht en stemmingsmakend nieuws. Hierdoor lijkt de wereld somberder en slechter dan hij is cq kan zijn.

Met BlijNieuws.nl juist meer BlijNieuws op internet! Door zelf BlijNieuwsberichten te lezen, te delen, te schrijven en te verspreiden. Delen is vermenigvuldigen: Share en like it, waardoor het groeit!

Stuur ons BlijNieuws zodat wij het kunnen delen en meer mensen er blij van worden!

BlijNieuws.nl toont en verspreidt BlijNieuws over internet. Doe mee! Schrijf een bericht of deel een link waar jezelf en anderen blij van worden. Maak een foto of video voor BlijNieuws. Deel een website die een bijdrage levert aan een blije wereld. Geen politieke of religieuze statements. Alles op vrijwillige basis en zonder commercieel doel.

Vanwege mogelijke auteursrechten zullen artikelen, beelden e.d. zoveel mogelijk gelinked worden en zal altijd de bron vermeld worden. Staat er een beeld, bericht of foto van u op BlijNieuws of ontbreekt de bronvermelding en stelt u hier geen prijs op? Neemt u dan a.u.b. contact met ons op, dan halen wij het van BlijNieuws.

BlijNieuws bestaat sinds 21 maart 2013, maar 27 februari 2017 zijn we een non-profit stichting geworden: Stichting BlijNieuws. Vier mensen die zich graag willen inzetten voor de verdere verspreiding van BlijNieuws: Corine Brouwer, Marcel Buijs, Gerard van der Veer en Arjan van der Veer-Hu (ook Jan Lankreijer, maar hij is helaas op 2 juni 2017 overleden) zijn bestuurders geworden van Stichting BlijNieuws (de bestuurders worden hiervoor niet betaald). Leer hier meer om Stichting BlijNieuws te ondersteunen.

NPO Radio 1 interviewt 1 van de frontmannen van BlijNieuws: Svp meer positief nieuws op landelijke zenders @NPORadio1 #LuistertNaarJou

Ons BlijNieuwsjaar kon niet blijer beginnen in 2023. Door een oplettende NPO Radio 1 luisteraar en tevens redacteur van BlijNieuws heeft Gerard van der Veer, mede oprichter van de Stichting BlijNieuws een interview mogen geven aan Radio 1. 

Rondom het Stadhuis op de markt in Gouda is een ijsbaan aangelegd. Deze is tot en met zondag 15 januari geopend. Een grote koek en zopie tent naast het oude stadhuis in Gouda was voor de verandering voor een deel omgetoverd tot een studio. De presentatoren zaten voor een groot affiche met daarop; NPO Radio 1 Luistert naar jou. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. 

Voordat het interview begon stond Gerard even te praten met een dame die ook zou worden geïnterviewd. Al pratende kwamen ze er achter dat ze toch wel veel gemeen hadden voor wat betreft positief of blij nieuws. Zo was er bij voorbaat al een positieve vibe aan de interview tafel.

Het feit dat NPO Radio 1 aandacht heeft voor hetgeen zij belangrijk vinden is al hartstikke tof, maar dat vervolgens BlijNieuws daar ook uitgebreid aan bod kwam is voor ons helemaal prachtig. Overigens doen zij dit nog tot en met 14 januari door het hele land.

Hierbij de link naar het interview wat gisteren live is uitgezonden voor degenen die het gemist hebben.

BlijNieuws werd 23 november 2016 genoemd door Margriet Vroomans bij De Ochtend van 4 op Radio 4:


Blij_Nieuws_Goudse Post 6 januari 2016AD-BN-4-4-2013

BlijNieuws: een nieuwe lente!

4 BN-ers_klein1Dit is BlijNieuws, een initiatief van Arjan, Gerard, Marco en Simon. We zijn gestart op 21 maart 2013: het begin van de lente. Een website met allerlei berichten waar je blij van wordt.
Ook jij kan jouw BlijNieuws met iedereen delen. Stuur het ons toe zodat wij het plaatsen en iedereen het op deze site kan lezen. Zo kunnen er nog meer mensen blij van worden. We wensen je een goede lente en veel BlijNieuws!
artikelgenoegjuni2014
bn-ad-5-4-2013BlijNieuws_AD-spiegel