Het volgende aardige idee van de website 26000dagen.nl ontvingen we als BlijNieuwslezersbijdrage: “We starten een app groep tot een maximum van 250 personen. De deelnemers aan de app zijn vrienden van vrienden van vrienden. Er is altijd wel iemand die de ander kent en hem of haar vertrouwt in de intentie aan deelname. Deelname aan de appgroep is kosteloos, belangeloos, voorwaardenloos. Hoewel: je staat achter de positieve intentie.

De intentie is de volgende: Een beetje aardigheid naar elkaar en met name naar degene die het kunnen gebruiken. Aardigheid bestaat uit het uitlenen van spullen, aanbieden van hulp of het leveren van een donatie. Je vraagt het voor jezelf, of voor iemand die je kent. De eenzame buurvrouw die namens ons, voor haar onbekend, met regelmaat een mooie bos bloemen krijgt. Jij kent die buurvrouw wij doneren op jouw verzoek. Vrijblijvend natuurlijk. Zijn we straks met 100 in de app groep, doneren er twintig mensen een euro, dan heb je een mooie bos toch? Of dat kind dat op school wordt opgevangen maar geen geld heeft voor kleding, spullen etc. 100€ is veel geld, met elkaar is het zo voor elkaar. (Of we schenken spullen. Niet alles is met geld goed te maken). Alles anoniem. Het gaat niet om ons, wel om het doel. De kracht zit hem in het aantal deelnemers maal de geringe bijdrage.

De hele blog over aardigheid
Ik las over een app van mannen met dezelfde naam. 250 verbonden door hun voornaam. Niets meer niets minder. Zij delen, ondersteunen, lenen aan elkaar via de app geregeld. Een keer werd er een verhuizende student onaangenaam verrast door een boete. Via de app en ‘Tikkie’ steunden zijn naamgenoten hem met 0,99€. Zijn boete was snel betaald. Prachtig, mooi, lief gebaar van onbekenden.
De eenvoud en kracht laat mij niet los. Iemand die het goed kan gebruiken, Een cadeautje voor de verjaardag van zijn kind, voor het eten, voor kleding. Een simpele donatie van 0,99.
Het (kleine) geluk voor een gezin bijvoorbeeld.
Op (mijn) school, in de wijk? Onzichtbare armoede een handje te helpen. In vertrouwen. Zou kunnen toch?

Dit is het idee. We starten een app groep tot een maximum van 250 personen. De deelnemers aan de app zijn vrienden van vrienden van vrienden. Er is altijd wel iemand die de ander kent en hem of haar vertrouwt in de intentie aan deelname. Deelname aan de appgroep is kosteloos, belangeloos, voorwaardenloos. Hoewel: je staat achter de positieve intentie.

De intentie is de volgende:
Een beetje aardigheid naar elkaar en met name naar degene die het kunnen gebruiken.
Aardigheid bestaat uit het uitlenen van spullen, aanbieden van hulp of het leveren van een donatie.
Je vraagt het voor jezelf, of voor iemand die je kent.
De eenzame buurvrouw die namens ons, voor haar onbekend, met regelmaat een mooie bos bloemen krijgt. Jij kent die buurvrouw wij doneren op jouw verzoek. Vrijblijvend natuurlijk. Zijn we straks met 100 in de app groep, doneren er twintig mensen een euro, dan heb je een mooie bos toch?

Of dat kind dat op school wordt opgevangen maar geen geld heeft voor kleding, spullen etc. 100€ is veel geld, met elkaar is het zo voor elkaar. (Of we schenken spullen. Niet alles is met geld goed te maken).

Alles anoniem. Het gaat niet om ons, wel om het doel. De kracht zit hem in het aantal deelnemers maal de geringe bijdrage.

Onbaatzuchtig, zonder gene plaats je een oproep voor de situatie waarin je bent beland. We vertrouwen op je eerlijkheid en delen graag wat van de aardigheid om je er even bovenop te helpen.
Een volgende keer lever jij weer je bijdrage. Geen voorwaarde natuurlijk, wel aardig van je.

We zijn spaarzaam in de aanvragen die geld kosten, max een keer per maand bijvoorbeeld. En dan nog, de oproep is vrijblijvend. Maar krachtiger bij grote deelname.

Misschien dat we onze plannen die een donatie vragen standaard de 1e van de maand moeten posten? Dan bepaal je zelf hoe je er op reageert en waarvoor je kiest.
Misschien blijft het wel even stil tot een oproep wordt geplaatst, wachtend op een juist moment, de urgentie om hulp.

De hulp is overigens natuurlijk altijd voor iemand (of jezelf) die je kent. We gaan hier niet collecteren voor goede doelen.

Natuurlijk delen we via de app het beetje geluk dat het heeft gegenereerd.

We voorkomen een overmaat aan appberichten, gaan dus geen discussie aan via de app.
Mij mag je wel benaderen, en individueel kan je natuurlijk je vragen stellen aan degene die Eem bericht plaatste. (En zet eventueel de meldingen voor deze appgroep uit, dan stoort het je niet).

Ik zou het graag een kans geven. We zien wel waar het toe leidt.
Als ik samen met 100 andere personen(en liever nog met 250 personen, dat is de max van een appgroep) maandelijks een euro (of meer) kan doneren aan een gericht doel en persoon waardoor twaalf keer iemand geholpen kan zijn door 250€ (of meer of minder) dan is dat toch mooi?

Hoe dan?

Contact mij via 06 33431097 met je telnr. Ik voeg je toe aan de app genaamd ‘aardigheid’.
Op m’n pagina 26000dagen.nl zal ik een update geven (via de app laat ik weten als ik dat heb gedaan)
Wat mij betreft deel je dit bericht onder mensen die je kent en het toevertrouwt. Zij melden zich via jou, bij mij. Ik voeg ze toe. (De kracht zit hem namelijk in de omvang)
Vraag voor donatie doen we via de tikkie app. Jij ontvangt en deelt het bedrag aan degene voor wie je de oproep deed.

Zoals ik al stelde: we zien wel hoe het loopt. Ik hoop op een mooi succes. Vrijblijvend natuurlijk, zonder risico, een beetje aardigheid.

Doen?

06 33431097 – ‘aardigheid’