De Optimist en BlijNieuws delen beiden al jaren positief nieuws en hoopvolle berichten en artikelen om de wereld iets mooier en blijer te maken. BlijNieuws is tien jaar geleden opgericht door de broers en Gouwenaars Gerard en Arjan van der Veer. Vijf jaar geleden was Brian de Mello van tijdschrift Optimist magazine hoofdspreker op het BlijNieuwsfestival in Gouda ter ere van het vijfjarig bestaan van BlijNieuws. Dit jaar bestaat BlijNieuws 10 jaar en dit heugelijke feit is 25 maart gevierd door een rondrit per trein van de 65 BlijNieuwsredacteuren en -ambassadeurs langs alle NS-stationspiano’s van Nederland om het BlijNieuwslied te zingen en om glimlachjes te verspreiden over het hele land.

Om na tien jaar ook de toekomst van vrijwilligersorganisatie BlijNieuws te borgen en te zorgen dat BlijNieuws gecontinueerd wordt, heeft het BlijNieuws-bestuur met Brian de Mello, inmiddels uitgever van Optimist Media, gesproken over een mogelijke samenwerking van BlijNieuws met de Optimist. En daar heeft hij positief op gereageerd met de woorden: “De Optimist omarmt BlijNieuws met liefde”. Daarom hierbij de bekendmaking dat BlijNieuws vanaf 2024 gecontinueerd wordt bij Optimist Media. Want 1+1=3 en hierdoor kan er, ook op lange termijn, nóg meer positiviteit en blijheid gedeeld worden. Positiviteit die Nederland en de wereld nog steeds zeer nodig hebben.

BlijNieuws en de Optimist hebben deze blije overgang afgelopen zaterdag 2 december feestelijk gevierd in Antropia, Driebergen met onder andere een lezing van hoogleraar Herman Pleij over 500 jaar positiviteit in Nederland. Het verspreiden van positief nieuws gaat door! 🌻🌻