Een tijdje geleden trof ik tijdens een binnenstadswandeling over de Vest hoek Vlamingstraat nabij de Guldenbrug, twee enthousiaste buurt-tuinvrouwen actief in een idyllisch groen plekje. In mijn herinnering was dit nog niet zo lang geleden een doods, stenig, onaantrekkelijk openbaar pleintje.
Met toestemming van de gemeente werd dit door beide buurtbewoonsters omgetoverd tot een kleurig en fleurig groene oase. Naast nestkasten voor vogels bieden diverse bloeiende planten volop voedsel voor vooral vlinders, bijen en hommels. Het is zo succesvol, dat de buurtbewoners het naastliggende saai gemeentelijk plantsoentje ook mogen adopteren. Momenteel is dit “under construction”.

Dit initiatief geeft de buurt een groener aanzien en het past naadloos in de gemeentelijke ambitie te komen tot een groenere, klimaat-, en natuurvriendelijke stad. En de buurt geniet ervan! Van deze positieve bewonersactie werd ik zo blij, dat ik uit mijn tuin(en) volop overtollige planten verzamel en benut voor dit mooie stukje groen.

BlijNieuws van één van onze redacteuren