droomfabriek-MSinds kort is er De Droomfabriek. Een groeiende groep mensen in heel Nederland maakt hier dromen en wensen via een Facebook-pagina openbaar. Soms kan een groepslid een ander helpen bij het waarmaken van een droom, soms gaat het om steun. En het uitspreken van een wens kan al magisch zijn. Het gaat nadrukkelijk om niet-commerciële dromen. Soms groot, soms heel klein.

De Droomfabriek is sinds 1 maart 2013 een plek, waar je je dromen en wensen openbaar kunt maken. Daardoor komen ze  sneller uit! Het is een Facebook-groep, die hopelijk uitgroeit tot een grote  kring mensen, die verbindt en inspireert. Het gaat om grote, maar ook om hele kleine wensen. Wie weet wil er wel iemand je helpen met het snoeien van die boom, of weet iemand een goede plek om te solliciteren. Misschien zoekt  iemand wel een fietsmaatje, wil iemand een picknick organiseren of leren tekenen. En misschien ben jij dat wel…

Ook grote dromen mogen er op: een eind aan ongelijkheid, een beter milieu of misschien ga je voor zoiets kleins als wereldvrede. Om met Paulo Coelho te spreken: “wanneer je iets wenst, spant  het hele universum samen om je wens te realiseren” (De Alchemist) Hoe meer groepsleden, hoe groter de kans dat je wensen uitkomen. Dus als je mee wilt doen, ben je van harte  welkom om ook mensen in jouw facebook-omgeving uit te nodigen.

Nog een kanttekening: Het is  uitdrukkelijk de bedoeling dat het om niet-commerciële zaken gaat. Geld verdienen is nu eens niet het doel. Als je jezelf of een product wilt verkopen, zijn er voldoende andere podia. Ook voor discriminerende of anderszins  beledigende opmerking is geen plek. Maar dat spreekt voor zich, toch?

Meer info op: De Droomfabriek