Blij_nieuws_SupporterSchoon-BovenOp nieuwjaarsnacht is het lont op duizendklapper.supportervanschoon.nl opgebrand en zal de online explosie letterlijk te volgen zijn via tal van nieuwssites als nu.nl, Het Parool en De Volkskrant. Op 1 januari wensen Supporters van Schoon hun volgers en vrienden een gelukkig Nieuwjaar en schone straten toe, door allemaal op hetzelfde moment via sociale media hun nieuwjaarswens te delen. De Digitale Duizendklapper is tevens Nederlands eerste, maatschappelijke Thunderclap.

40% Nederlanders ruimt vuurwerk op
Meer dan de helft van de Nederlanders is bereid om, als diegene al bezig is met het opruimen van de rommel op straat, ook het stoepje van de buurman te vegen. Zo’n 40% van de Nederlandse buren steekt vuurwerk af en ruimt dit ook op. Bovenal waardeert bijna iedereen het als de buren ook onze stoep vegen op nieuwjaarsdag (bijna 90%).

Schone voornemens
Maar liefst 75% van de Nederlanders maakt goede voornemens en slechts 3 op de 100 komt deze voornemens ook echt altijd na. Mannen komen voornemens twee keer zo vaak hun voornemen altijd na als vrouwen. Met ‘Schoon’ is dat heel anders: ondanks dat slechts één op de drie Nederlanders zich voorneemt om in het nieuwe jaar de straat schoon te maken, is het begin van dit jaar al veelbelovend. Zo’n 55% van de Nederlanders geeft aan wel eens de straten geveegd te hebben op nieuwjaarsdag om het vuurwerk op te ruimen. Al met al is 85% van de Nederlanders het er over eens dat het schoonhouden van de straten niet alleen op 1 januari zou moeten gebeuren, maar het hele jaar door.

Klik hier voor meer informatie over deze blije actie.