Heel Nederland – Ook bij jou in de buurt

Houd jij van lezen, ontwikkelen en inspireren? Wat als wij je nu vertellen dat dat allemaal kan in één middag! Optimist Magazine Online startte onlangs een nieuw initiatief: De Betekenis Boekenclub!

De betekenis Boekenclub nodigt mensen niet alleen uit om een bepaald boek te lezen, maar er ook mee aan de slag te gaan. Optimist Magazine Online roept mensen door heel Nederland op om zelf een Betekenis Boekenclub op te richten. Daarnaast verzorgt Optimist Magazine Online ook bijeenkomsten waarin liefhebbers van de boekenclubjes door heel het land samen kunnen komen.

Een Betekenis BoekenLeesclub bij jou in de buurt

Met een Betekenis BoekenLeesclub lees je nooit alleen dat betekenisvolle boek. Juist samen lezen, samen bespreken en samen discussiëren over de inhoud van het boek maakt dat je ook samen verder komt met dat wat je gelezen hebt. Ken jij waar je woont of werkt veel mensen die ook van betekenis boeken houden? Richt dan samen een Betekenis BoekenLeesclub op! Optimist Magazine Online ondersteunt je met allerlei content zoals een vragenlijst van de auteur zelf en hulp bij het opzetten van de boekenclub.

De Betekenis Boekenclub Dagen

Het zou natuurlijk geweldig zijn als er door heel het land Betekenis BoekenLeesclubjes oppoppen. Optimist Magazine Online nodigt al die mensen eens in de zoveel tijd uit om samen te komen om ook echt met het boek aan de slag te gaan. Zo’n dag bestaat uit twee delen; in de ochtend een reflectie op wat je gelezen hebt: wat heb je er eigenlijk aan? Een dieper nadenken over het boek. Waar schuurde het, wat las je precies, waar gaat het dan over jou? Dat nadenken helpt je om het boek echt te laten nestelen in je hoofd en hart. In de middag een praktische uitwerking: wat ga er zelf mee doen? Of wat wil je ermee gaan doen? Waar zet het je toe aan? Hoe helpt het boek je ook te bewegen? Waar geeft het ruimte in je denken?

Een dag en locatie

De bijeenkomsten van De Betekenis Boekenclub Dagen vinden plaats in het Dominicanen Klooster Huissen. Het klooster streeft naar bezinning, bezieling en beweging en laat dat nou juist perfect aansluiten bij De Betekenis Boekenclub. Een dag duurt ongeveer van 10:00 tot 16:00 uur met een lunch die de dag in de twee verschillende delen breekt.

De kosten van een bijeenkomst zijn 45 euro per persoon (inclusief lunch). Er zijn al vier bijeenkomsten gepland. Elke bijeenkomst staat in teken van een ander boek. Meer informatie vind je op de site van Optimist Magazine Online. Als je enthousiast bent geworden kan je je daar ook aanmelden.