BlijNieuwsfestival: Gouda voor een middag positief middelpunt van Nederland
Zaterdagmiddag 23 maart 2019 vanaf 14 tot 17 uur vond het eerste BlijNieuwsfestival plaats in de Agnietenkapel te Gouda (Nieuwe Markt 100, 2801 GR Gouda). Daar kunnen BlijNieuwslezers en geïnteresseerden de redacteuren ontmoeten en iets ervaren van de positiviteit die BlijNieuws wil doorgeven. Op het festival is onder andere Bright Richards aanwezig (oa oprichter New Dutch Connections/acteur/schrijver/Stichting NieuwWij) die vertelt over bruggenbouwen en positiviteit tussen mensen; de Stadsfilosoof spreekt over positieve aandacht in conversaties; The Optimist deelt over positiviteit in de media en hoe we samen naar oplossingen kunnen gaan; en de zadenbank van de Nationale Zaaicoalitie om bijen te redden is aanwezig. Er is zang en beweging waar bezoekers aan mee kunnen doen (met een surprise special act).

BlijNieuws staat voor: delen is vermenigvuldigen! Tijdens het festival is er een deeltafel waar iedereen spullen, kleding, bladen en boeken kan brengen die door anderen gratis meegenomen kunnen worden. Neem daarom spullen/boeken/kleding/bladen mee die u niet meer nodig heeft! Repair Café Gouda is aanwezig om kapotte kleding/apparaten/meubels te laten repareren (neemt u deze ook mee en zegt het voort!).

Positiviteit is een trend. Andere deelnemers aan het festival laten zien hoe zij dat vormgeven, zoals This is not a factory (hoop en werk voor vluchtelingen in Griekenland); Bijeffect (wat kunnen wij leren van bijen) en Hymne (drie zangeressen zingen helende klanken voor u).

Het festival is gratis te bezoeken, dankzij de vrijwillige inzet van alle deelnemers. En zal om 14 uur door de Goudse Locoburgemeester en de Goudse Kinderburgemeester worden geopend.

Hierbij het programma met alle onderdelen:
14u Opening door Goudse Locoburgemeester en Kinderburgemeester
14.15u Wat is BlijNieuws
14.20u Holland got talent Surprise
14.30u The Optimist
14.45u Bijen op de weg terug?
14.55u Stadsfilosoof: Wat is geluk
15.10u Sing Along!
15.20u Pauze (oa Deeltafel/Repaircafé/Hymne: helende klinkers/Wat is BlijNieuws-Film/Zadenbank/The Optimist)
15.40u Wat is BlijNieuws
15.45u This is Not a Factory
16.00u Dutch Connection/Bright Richards
16.30u Beweging!
16.45u Sluiting: Stadsdichter: Geluk in Gouda; Hymne: Helende Klinkers

Negatief nieuws domineert de media. De wereld lijkt daardoor somberder en slechter dan hij is. Stichting BlijNieuws publiceert sinds 2013 dagelijks (geen dag overgeslagen!) één of meerdere berichten waar je blij van wordt via de website www.blijnieuws.nl, Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram. Maar ook via radio, tv en kranten geeft de stichting positieve berichten door. Er gebeuren namelijk overal, elke dag, ook positieve dingen waar mensen blij van worden. En wat we aandacht geven, groeit! Wat we lezen, zien en horen bepaalt ons wereldbeeld. Alles op vrijwillige basis en zonder commercieel doel. Geen politieke en religieuze statements.

BlijNieuws is in de lente van 2013 gestart door vier Gouwenaars, maar inmiddels hebben twintig redacteuren uit het hele land zich aan BlijNieuws verbonden. In de afgelopen zes jaar hebben 715.000 unieke bezoekers BlijNieuws bekeken en gelezen. De Facebook-pagina wordt dagelijks door bijna 1200 lezers gevolgd. Allemaal mensen die hierdoor hun dag met een glimlach beginnen.

Hopelijk tot ziens op 23 maart 2019 en zegt het voort, want delen is vermenigvuldigen en samen kunnen we de wereld iets blijer en mooier maken.

BlijNieuwsfestival bij Sublime FM

Singing all together bij het BlijNieuwsfestival 😃🎵🎶

Hoe bied je slecht nieuws tegenwicht Maandag in de klas Klonk het Riep het Woedend en bang Meester, meester, het houdt nooit op Oorlog is overal En mensen maken mijn land kapot Wie boeit het over honderd jaar Voor welke leider, welke god Nee meester, het houdt nooit op Jongen, meisje, ik hou niet op Goed nieuws is overal En ooit zijn alle kogels op Een nieuwe wereld komt eraan Wat boeit het over honderd jaar Dat ik online voor aap heb gestaan Een nieuwe wereld komt eraan Hoe bied je slecht nieuws tegenwicht De mens is als een blije bij Wij kruisbestuiven van geluk Wij delen eerst in kleine kring Dan schrappen wij de vergadering En dan De mens is als een blije bij Het zoemt Het zingt Het spreekt Het swingt Blij ons, in de Agnietenkapel (en dat gaan we delen, begrijpt u wel?) De mens is als een blije bij Het zoemt Het zingt Het spreekt Het swingt Blij ons, in deze stad De mens is als een blije bij Het zoemt Het zingt Het spreekt Het swingt Blij ons, in Nederland En nog eenmaal: De mens is als een blije bij Het zoemt Het zingt Het spreekt Het swingt Blij online, en globaal Deel uw geluk Allemaal Jeffrey van Geenen – 23 maart 2019
Samenvattend gedicht van Jeffrey van het eerste BlijNieuwsfestival, live gemaakt door Jeffrey van Geenen, Loco-Stadsdichter van Gouda