Bron: Goud in Oost: Kijk in je Wijk

Bron: Goud in Oost: Kijk in je Wijk

Oosterwei is een Goudse wijk die vaak negatief in het nieuws komt. BlijNieuws ontving echter het bericht (oa in het Algemeen Dagblad en De Krant van Gouda) van acht enthousiaste Marokkaanse meiden die zelf het initiatief genomen hebben in de wijk juist leuke en positieve activiteiten te organiseren.

De Marokkaanse meiden hebben initiatief genomen om de sfeer in wijk Oosterwei (Gouda Oost) te verbeteren. Zij organiseren zonder tussenkomst van instanties allerlei activiteiten voor jongeren, zoals huiswerkbegeleiding, muziekles en een debattraining. “De meiden hebben verbindende kracht in de wijk en bereiken zowel geïsoleerde moeders in huiskamers als verveelde jongens op straat. Daarmee tonen ze een nieuwe vorm van gezag en leiderschap. Zij hebben ideeën en gaan daarmee aanstekelijk aan de slag, zonder te wachten op bijvoorbeeld de gemeente of de welzijnsinstelling,” aldus Henriette Heuvelman, voorzitter van wijkteam Gouda Oost.

Dounia Bouchama, één van de acht meiden: “Nadat ik gevraagd was te helpen, begon ik een jaar later -naast mijn huiswerkbegeleiding- met het geven van trommelles en sinds januari 2013 met meidenavonden in het Nelson Mandela Centrum. Ik ben altijd al een actief iemand geweest en ik ben blij dat ik mijn energie zo kwijt kan”.

Op vrijdag 21 juni vond in het Nelson Mandela Centrum aan de Bernadottelaan de bijeenkomst “Goud in Oost” plaats, georganiseerd door het wijkteam in samenwerking met de meisjes. Burgemeester Schoenmaker van Gouda opende een fototentoonstelling over de activiteiten van deze groep meiden.

Lees hier meer over de activiteiten in Oosterwei.