©Remco Daniel Gielen

©Remco Daniel Gielen

Vandaag is het Kaarsjesavond in Gouda. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuws stadhuis. Er is echter nog een speciaal inititief: Speak from the Hart organiseert op de kaarsjesavond van 16 december een grote knuffel-flashmob in het centrum van Gouda. Het doel is om met zo’n 100 mensen “free hugs” uit te delen aan voorbijgangers. Zo wil Speak from the Hart in Het Groene Hart meer liefde en geluk teweeg brengen door mensen zich vanuit hun hart te laten verbinden met anderen.

Het initiatief is gestart door Gouwenaar Paul van Buren. In het teken van de mondiale “free hug” beweging deelde hij onlangs op de Markt in Gouda knuffels uit gekleed in een rood-wit hartenpak. Deze spontane actie werd een groot succes en zo werd het idee voor ‘s lands grootste knuffelactie geboren. Speak from the Hart, de organisatie die Van Buren heeft opgezet, heeft een website gelanceerd waarop mensen zich kunnen inschrijven om mee te doen met de knuffelactie. Het doel is om vooraf aan kaarsjesavond met zo’n 100 mensen het centrum van Gouda in te gaan om liefdevolle knuffels te verspreiden. Zo begint de kaarsjesavond dit jaar met veel vrolijkheid, warmte en honderden glimlachen. De dag voorafgaand aan de actie is er een voorbereidende bijeenkomst in de studio van Het Gouden Hart. Zo wordt zorg gedragen dat alle deelnemers uit een liefdevolle motivatie meedoen zodat de actie op een mooie en respectvolle manier wordt uitgedragen.

Wil je meedoen aan deze onvergetelijke knuffel-actie en zo helpen de liefde en het geluk te verspreiden in Het Groene Hart? Meld je dan aan via de speakfromthehart-website