blij_nieuws_happietaria2Happietaria is hét pop-up restaurant, volledig opgezet en gerund door vrijwilligers, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Een bijdrage leveren? Kom eten in één van de vele Happietaria restaurants (verspreid door heel Nederland) of word vrijwilliger! Check it out: www.happietaria.nl.

Wat is Happietaria?
Happietaria is een tijdelijk restaurant voor een goed doel, vanuit het niets opgezet door studentenvrijwilligers. Organiserende teams zijn ruim een half jaar tot een jaar bezig met de voorbereidingen voor de actie die 3 tot 5 weken duurt. Naast het zich verdiepen in de ontwikkelingsprojecten die binnen hun actie centraal staan, staan de teams voor de taak voldoende sponsoring binnen te halen, een pand te vinden, vergunningen te regelen, PR te maken en alles wat daarbij komt kijken. Binnen de Happietaria restaurants wordt een thema op gebied van ontwikkelingssamenwerking centraal gesteld, waar ook de opbrengst naar toe zal gaan.

Waarom Happietaria?
Meer dan 1,4 miljard mensen leven onder de armoedegrens. 24.000 mensen per dag (!) sterven van de honger. Dit is onrecht. Daarom wil Pappietaria tijd, inzet en creativiteit geven aan onze medemens. Er zou veel meer aandacht moeten zijn voor zo’n enorm probleem, voor de oorzaken en de oplossingen. De druppel op de gloeiende plaat bestaat niet want “red je één mens, dan red je een heel volk”. Intussen zijn vele projecten belicht geweest door de jaren heen in de Happietaria’s en is er een grote continuïteit ontstaan in de verschillende studentensteden. Al meer dan € 3 miljoen is er sinds 1993 opgebracht voor ontwikkelingsprojecten. Happietaria’s vragen oplossend vermogen, tijd, creativiteit, aandacht en vooral bezieling!