©gaelscoilcnagLeerlingen van de Ierse Gaelscoil Mhichíl Uí Choileáin-school verrichten deze maand daden van vriendelijkheid, in plaats van dat ze huiswerk moeten maken. Voor het derde opvolgende jaar hebben leerlingen van het Gaelscoil Mhíchíl Uí Choileáin, Clonakilty geen formeel huiswerk voor de maand december. In plaats daarvan wordt hen gevraagd om daden van vriendelijkheid uit te voeren in hun omgeving en deze vast te leggen in een speciale “Dialann Cineáltais” (Vriendelijkheidsdagboek) die elke leerling dagelijks zal invullen en die vervolgens door hun ouders wordt ondertekend. Voortbordurend op het overweldigende succes en de positiviteit van “Dialann Buíochais” (dankbaarheidsdagboek) van vorig jaar, toen kinderen en hun gezinnen de kleine dingen documenteerden waar ze dankbaar voor waren in hun leven, wordt hen dit jaar gevraagd om een ​​proactieve benadering te volgen en kleine handelingen te verrichten van vriendelijkheid die een groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Leas Príomhoide Íde Ní Mhuirí zegt: “We moedigen onze leerlingen aan om te denken aan de echte geest van Kerstmis, de geest van vriendelijkheid en geven. Met zo’n nadruk op het materialistische en commerciële aspect van Kerstmis, hebben we vaak de neiging om over het hoofd te zien waar het echt om gaat… Goede wil! Helaas is niet iedereen in staat om van Kerstmis te genieten, sommige zijn eenzaam, sommige zijn verdrietig, sommige verlangen misschien naar wat ze niet hebben en sommigen kunnen gewoon niet genieten van de festiviteiten. Maar er is niemand op deze wereld die niet zou profiteren van een daad van vriendelijkheid, en de vreugde van vriendelijkheid is dat het niets kost.”
Lees hier het hele bericht van deze vooruitstrevende school.
BlijNieuws! Delen is vermenigvuldigen

Leas Príomhoide Íde Ní Mhuirí vervolgt over de weekindeling:
• “Ar an Luan (maandag): leerlingen wordt gevraagd om te communiceren met een ouder persoon. Een familielid, een buur of een vriend. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als de telefoon opnemen en oma bellen, of langskomen om een ​​oudere buurman te bezoeken of een kerstkaart naar een oudere persoon te sturen.
• Dé Máirt (dinsdag): Help thuis om het leven van de ouders gemakkelijker te maken, bijv. De vaatwasser inruimen of legen / hun bedden opmaken / helpen bij het bereiden van het diner / paren van de sokken / de hond uitlaten enz.
• Dé Céadaoin (woensdag): Onderneem een ​​willekeurige daad van vriendelijkheid… maak iemand blij met vriendelijke gebaren/woorden of daden.
• Déardaoin (donderdag): In het belang van het bevorderen van geestelijke gezondheid en positief zelfbeeld / zelfzorg, wordt de kinderen gevraagd iets te doen dat ze leuk vinden en waardoor ze zich goed voelen over zichzelf … Dit kan gewoon wat tijd doorbrengen met tekenen / lezen / naar muziek luisteren / chatten met een vriend …

In deze wereld, geconsumeerd door sociale media, waar onze jongeren voortdurend onder druk staan, is er geen betere manier om hen de weg voorwaarts in de wereld te wijzen dan door vriendelijkheid te beoefenen. We weten allemaal dat het helpen van anderen ons een goed gevoel over onszelf geeft… Dat een goede factor die we ervaren in het helpen van anderen kan niet worden gekwantificeerd. Onze boodschap aan de kinderen is heel eenvoudig: ze kunnen de reden zijn waarom iemand vandaag lacht en ze kunnen zeker helpen om deze wereld een betere plek te maken voor anderen en voor zichzelf.
Deze kerst hopen we dat onze leerlingen niet de behoefte zullen voelen om dure geschenken voor anderen te kopen, in plaats daarvan ervoor kiezen om het leven van de mensen om hen heen te verbeteren door een beetje van zichzelf te geven. We zijn de ouders op onze school erg dankbaar die onze initiatieven voor geestelijke gezondheid, dankbaarheid, fitness en lichaamsbeweging tot nu toe hebben omarmd. Het is met hun voortdurende steun dat we kunnen hopen om de leerlingen goede, trotse en gelukkige burgers te maken en hen uit te rusten met die levensvaardigheden die hun wezen vormen, lang nadat ze de school hebben verlaten. We hopen dat dit nieuwe Vriendelijkheidsinitiatief de voorbereiding op Kerstmis des te zinvoller en specialer zal maken