Foto: Emile van Rinsum

Foto: Emile van Rinsum

De bewoners uit de Schieveenstraat doen in het kader van de Klimaatstraatfeestcampagne een poging om alle gebruikers van de Rotterdamse Voedselbank te voorzien van minimaal 1 ledlampje. Dat betekent honderden ledlampen. Dit weekend (11 en 12 januari) gaan de bewoners van deur naar deur in de straat en de buurt om lege flessen op te halen. Van het statiegeld worden ledlampen (en ander besparingsmateriaal) gekocht.
Een BlijNieuwsLezersbijdrage.

Idee
Het idee om ledlampen te sparen voor de Voedselbank is van het Schieveen Kinderteam! Zij dachten ‘dit is goed voor het milieu maar zeker ook voor de portemonee!’ Ook donaties zijn welkom! Bedrijven, instellingen, winkels in de buurt worden aangeschreven om een kleine bijdrage te doen. De Rotterdamse Voedselbank is blij verrast en doen van harte mee aan de actie van de Klimaatstraat.

Klimaatstraten
De energiebesparingscompetitie tussen straten wordt alweer voor het vijfde jaar georganiseerd. Bewoners kunnen nog tot eind van februari meedoen aan de wedstijd. Mensen kunnen zich inschrijven op www.klimaatstraatfeest.nl. Honderden straten in heel Nederland doen mee aan deze grootste en leukste energiebesparingscampagne in Nederland.

De beste straten winnen een straatfeest en de nummer 1 van Nederland ook een groenebingo! De top 5 straten in Rotterdam krijgen traditiegetrouw een straattheatervoorstelling in hun straat cadeau.

Bron: Dichtbij