Foto: Positive Exposure

Foto: Positive Exposure

De bekroonde modefotograaf Rick Guidotti werkte in Milaan, Parijs en New York als fotograaf van de mooiste mensen van de wereld, totdat een toevallige ontmoeting op een straat van Manhattan alles veranderde. Rick zag een prachtig meisje bij de bushalte en verwonderde zich over haar bleke huid en witte haar. Bij thuiskomst ging hij op zoek naar informatie over albinisme en andere genetische verschillen, en was geschokt om de trieste en onmenselijke foto’s in de medische literatuur te zien. Hij startte -en Life Magazine steunde dit project- een foto-essay ‘Redefining beauty’: met vrouwen zoals het meisje dat hij bij de bushalte zag, maar dan mooi gefotografeerd.

Hij stopte met werken in de mode-industrie en lanceerde de non-profit website ‘Positive Exposure’. “Deze kinderen moeten worden gezien als hun ouders hen zien, als hun vrienden hen te zien, als waardevolle en positieve delen van de samenleving, zo mooi.” Volgens de website, “De foto’s geven mensen de toestemming om schoonheid te zien en schoonheid zelf te interpreteren. Niet naar het schoonheidsideaal die wordt gedicteerd door de ideeën van wat aanvaardbaar volgens de modeindustrie.”

Exposities van Rick’s beelden sieren nu galeries in dezelfde steden waar hij ooit supermodellen fotografeerde. Wat begon met foto’s, is uitgegroeid tot een breed scala van programma’s: gemaakt om de positie van mensen die leven met verschil -en de wereld om hen heen- te voeden.

Klik hier voor Rick’s prachtige website of bekijk hieronder de reportage over Nick’s foto’s op NBC-news (na -helaas- 32 seconden reclame).

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy