blij_nieuws_world-wide-music-day_pic-500x500Over twee maanden vindt in 460 steden het ‘World Wide Music Day’ of ‘Fête de la Musique’ plaats. De dag is ooit begonnen in Parijs doordat muzikanten een hele dag lang muziek speelden, vrij toegankelijk voor iedereen. Musicians without Borders roept alle musici, artiesten en muziekliefhebbers op om met hen World Wide Music Day te vieren op 21 juni 2014. ‘Musicians without Borders’ is een internationale netwerkorganisatie die de kracht van muziek inzet om etnische, religieuze en politieke verschillen te overbruggen en de wonden van oorlog en conflict te helen.

MWB: “Je kan een kaartje kopen voor één van onze World Wide Music Day evenementen in Amsterdam of Manchester of je eigen benefietevenement organiseren. Wij kunnen je helpen met een promotiepakket waaruit je ideeën kan opdoen en waarin je advies kan vinden om van je evenement een succes te maken. Alle opbrengsten helpen Musicians without Borders om hun muziekprojecten te steunen voor iedereen die leeft in vluchtelingenkampen, verdeelde steden of armoede door oorlog en conflict.”

Bekijk hieronder de video hoe MWB de agressieve cultuur op de Westelijke Jordaanoever omvormt tot een cultuur van vrede en wederzijds respect door middel van muziek.