blij_nieuws_doorgaan.nlHet crowdfundingsplatform doorgaan.nl bestaat morgen, op 2 april, dit jaar precies één jaar. Duizenden Nederlanders hebben ondernemers financieel gesteund waardoor twintig mooie initiatieven gerealiseerd zijn, zoals de eerste verpakkingsvrije winkel Bag&Buy in Utrecht en de Mobiele Fabriek die puin omzet in bouwstenen.
Een BlijNieuwslezersbijdrage.

Op 2 april 2014 werd doorgaan.nl gelanceerd. Sindsdien heeft het platform met bijna 800.000 unieke bezoekers haar bestaansrecht bewezen. In totaal is meer dan 820.000 euro geïnvesteerd door de crowd. Kersverse ondernemers, ondernemers die willen uitbreiden, maar ook ondernemers die kopje onder zijn gegaan en het lef hebben opnieuw te beginnen krijgen de kans. Zo ook Wim van Dijk, de grondlegger van Bag&Buy: “Al jaren had ik het idee om een food winkel te starten waar zoveel mogelijk op verpakkingen bespaard wordt. Investeerders wilden pas meedoen als er al vijf winkels open zouden zijn. Dat schoot dus niet op. Bij doorgaan.nl, een podium met groot bereik, is het wel gelukt en haalden we 92.166 euro op, meer dus dan het doelbedrag van 75.000 euro. Deze zomer openen we onze deuren, zoals bepaald door de funders, in Utrecht.”

Doorgaan.nl (het crowdfundingplatform van de De Amersfoortse) krijgt steeds meer aanmeldingen van ondernemers en ziet de projecten steeds sneller gefund worden. Het doel voor komend jaar is de crowdfundingsbijdrage aan ondernemend Nederland via doorgaan.nl verder te vergroten. Kijk voor de gefunde ideeën op doorgaan.nl/succesverhalen.