blij_nieuws_opzoeknaar schoonheidEEN BOEKJE OVER SCHOONHEID IN NEDERLAND; een BlijNieuwslezersbijdrage. Schoonheid maakt blij, maar schoonheid is ook een puzzel. ‘Op zoek naar schoonheid | NL’ kwam tot stand dankzij de medewerking van 1081 Nederlanders: hun antwoorden zijn verwerkt in deze uitgave. Zij laten zien hoe Nederland omgaat met schoonheid.

 

Een sta stil-, ga zitten- en neem-de-tijdboekje. Met vragen waar alleen eigen antwoorden bij passen.  ‘Op zoek naar schoonheid | NL’ gaat over de betekenis en beleving van het mooie maar soms ook ingewikkelde woord ‘schoonheid’. Waar gaat schoonheid over en wat doet het ons? Deze en vele andere vragen over dit boeiende fenomeen staan centraal in dit boekje (zie ook de Facebookpagina). Wat je kunt doen met de schoonheid in dit boekje: De vragen beantwoorden en ontdekken welke rol schoonheid in je eigen leven speelt. Een ‘connected’ boekje om mee te spelen met je smartphone. Het bevat ruim 70 QR-codes die links leggen naar online posters en YouTube video’s. Posters die zijn gemaakt met de eerlijke, ontroerende en soms humoristische antwoorden van deelnemers op vragen als: “Wat is het mooiste dat je ooit in je leven hebt meegemaakt?“, YouTube video’s met muziek die voor de deelnemers schoonheid weergeeft.

Spelen met de cijfers die laten zien hoe Nederland over schoonheid denkt. De schoonheidsdilemma’s met vrienden bespreken en zo elkaar beter leren kennen.  Een deel van het bedrag dat je betaalt voor dit boekje is bestemd voor het Gross National Happiness Centre in Bhutan. Het GNH Centre is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van een maatstaf voor het welzijns-niveau van een land.

Bijzondere lezing over schoonheid van topmodel Cameron Russell: Uiterlijk is niet alles.

Op zoek naar schoonheid from voordekunst on Vimeo.