blijnieuws_655_peerby_624x354Soms heb je even iets nodig wat je niet in huis hebt. Waarom zou je het kopen als je het van je buren kunt lenen? Peerby is lenen van je buren. Op website Peerby.nl kan je spullen lenen door rond te vragen in je eigen buurt. Dat rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in verbinding komt met iemand die je kan helpen. Peerby bevordert zo de verbinding in buurten, is goed voor je portemonnee en is ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.

Dat klinkt goed! Hoe werkt het precies?

Wat wordt er zoal geleend?
Mensen lenen vooral spullen die ze maar af en toe nodig hebben, zoals een boormachine, partytent of hogedrukspuit. Maar er worden ook galajurken, fietsen en caravans geleend, je kan eigenlijk alles vragen wat je maar nodig hebt!

Peerby is gratis?
Ja! Zowel de registratie, alsmede het (uit)lenen van spullen aan je buren is volledig gratis. Natuurlijk wordt het zeer gewaardeerd als je je buurman bedankt voor de hulp. We merken dat mensen vaak een kleinigheid geven in ruil voor het lenen. Zoals bijvoorbeeld zelfgebakken muffins voor die ene aardige buurman die niet alleen zijn kettingzaag uitleende maar zelfs persoonlijk de conifeer kwam omzagen.  Daarnaast is het ook mogelijk om het hardwerkende Peerby-team wat zakgeld te geven door waardebepaling achteraf. Dit is allemaal geheel vrijwillig!

Klik hier voor meer info over Peerby.