Blij_nieuws_plastic_madonnaEen beeld van 20 meter groot van zwerfvuil. Een moeder die haar kind de borst geeft, gemaakt van plastic zwerfvuil. Waarom? Om duidelijk te maken dat als we zo doorgaan met plastic buiten laten rondslingeren dan geven we onze kinderen plastic te eten, de Plastic Soep is een gerecht dat we alle levende wezens voorzetten, dus ook mensen. Iedere provincie gaat plastic zwerfvuil verzamelen. Uiteindelijk zal dit zwerfvuil ‘gevoerd’ worden aan de grootste 3D-printer die er -in twaalf delen- een groot beeld van gaat printen. Pr8initiatief voor schone zeeën en natuur: Plastic Madonna.

“Een beeld van twaalf meter hoog” dat was het oorspronkelijke plan. Maar het beeld wordt nog groter omdat we haar laten liggen! Het wordt een beeld van twaalf delen. Waarom twaalf? Twaalf is een heel mooi getal; een etmaal, een dozijn, het aantal maanden in een jaar, het aantal discipelen en Nederland heeft twaalf provincies. Het plan is dat iedere provincie een gedeelte van het beeld gaat maken. Uiteindelijk komen die delen in juni 2015 bij elkaar, we denken nu aan het strand van Scheveningen, en daar wordt dan het beeld in elkaar gezet. Aldus initiatiefnemer Peter Smith (oa Klean)

In elke provincie hebben we nodig
◾Een team dat zwerfvuil verzamelt
◾Een school(klas) die zwerfvuil verzamelt
◾Een opslag plek voor dit zwerfvuil

Ga voor meer info naar Plastic Madonna

Onderstaande pr8ige film laat eerder huilen dan dat ie je blij maakt. Anderzijds zorgt ie dat je extra blij wordt van initiatieven zoals Plastic Madonna.

MIDWAY a Message from the Gyre : a short film by Chris Jordan from Midway on Vimeo.