blijnieuws_pluk-de-stadPluk groente en fruit in je eigen stad! De website Pluk de Stad deelt waar en wanneer je eten kunt plukken in je eigen stad en ook hoe je het kunt klaarmaken en wat je kunt eten. Het is zonde dat er zo veel eetbare bomen en planten in de stad groeien die niet geplukt worden. Met deze website worden mensen geïnformeerd en gestimuleerd om de rijkdom aan gezonde, wilde planten die er in de stad is ook te gebruiken. Dat is leuk. Gezond. En lekker. Maar ook belangrijk.

Plant frambozen in je voortuin of zaai rucola in de plantenbak van de gemeente! Op Pluk de Stad vind je tips over wat je zelf kunt doen om de stad eetbaarder te maken. Behalve dat je bestaande planten en bomen aan de website toevoegt, kan je ook meehelpen om te zorgen dat er nog meer eetbare planten en bomen in de stad komen. Op die manier is er straks genoeg voor iedereen om naar hartelust te plukken!

Om minder afhankelijk te zijn van voedsel dat van de andere kant van de wereld komt, is een lokale voedseleconomie essentieel. Voedseltransporten kosten veel onnodige energie en extra CO2 uitstoot, terwijl we genoeg seizoensgroenten in Nederland hebben om het jaar rond van te eten. Maar weten we nog wel wat er eigenlijk in onze eigen streek groeit? Of welke groenten er bij dit seizoen horen? Door zelf te oogsten krijg je weer meer oog voor de natuur, vlakbij in je eigen straat. Niet dat iedereen weer boer hoeft te worden. Maar wel om te laten zien hoe makkelijk het is om ook in de stad eetbare planten te hebben en zelf je eten te kunnen verzamelen. Wat ons betreft is elke nieuwe boom die in Utrecht wordt geplant eetbaar en gebruiken we het openbaar groen als openbare groentewinkel!

Klik hier voor meer info over Pluk de Stad.