Blijnieuws_Positenna“Het basisidee van de Positenna is al rijdend in mijn auto ontstaan. Als ik in een drukke omgeving een parkeerplaats nodig had, dan beeldde ik mijzelf van tevoren in dat ik erin zou slagen er een te vinden. En wel voor de deur! Dit lukte mij in zo’n 8 van de 10 gevallen. Nog steeds, trouwens…” Aan het woord is Hans van der Meer. Hij is de ‘uitvinder’ van de Positenna: een metalen spiraal met een antenne in de vorm van een P. Met een zuignap kun je het overal in het zicht plaatsen. Simpel, maar bedoeld om ons te herinneren aan een leven met Passie, Positiviteit, Plezier, Partnerschap en Progressie. Oftewel een anti-crisisgadget. Een BlijNieuwslezersbijdrage.

Hans van der Meer: “De ‘Parking Place Finder’ was geboren: een ‘P’ die je naast je achteruitkijkspiegel plakt en je helpt te herinneren aan het denken in succes. Het bleef slechts bij een idee. Wel realiseerde ik me dat deze ‘P’ een bredere toepassing verdiende. Dat gebeurde tijdens het schrijven van mijn eerste roman, Wally Boom. De hoofdpersoon in dit boek bevindt zich in een totaal uitzichtloze situatie, maar blijft geloven in een goede afloop. Hij weigert simpelweg om op te geven. De ‘P’ zou in feite ook kunnen staan voor ‘Positiviteit’ en ‘Persistance’ (volharding), en nog veel meer positieve dingen. De Parking Place Finder werd daarom Positenna, een combinatie van een antenne, de letter ‘P’ en een (symbolisch) positieve spiraal. En uiteindelijk werd het ook een echt product; met dank aan een aantal fijne mensen om mij heen waaronder mijn eigen gezin.”

Positenna staat symbool voor positiviteit in het algemeen, maar in het bijzonder voor: het beste uit jezelf en je leven halen, en daar jouw omgeving van mee laten profiteren.

Klik hier voor meer info over de Positenna en voor reacties van gebruikers.