blij_nieuws_goot500Veel mensen kennen de Quote500: de jaarlijkse lijst van de rijkste Nederlanders. Nu is er ook een Goot500. Een lijst met 500 wereldburgers die werkelijk het verschil maken. Die de wereld eerlijker hebben gemaakt, anders rijk zijn. Die ongelooflijke verhalen hebben. En die inspireren om recht te brengen. Dat is Tears Goot 500.
Een BlijNieuwslezersbijdrage.

De Goot 500 is samengesteld via crowdsourcing, waarbij ‘het publiek’ honderden namen en verhalen heeft aangeleverd bij de Tear redactie. Aangevuld met nominaties van de lokale partners uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika, had de redactie een groslijst met namen waaruit vervolgens een selectie is gemaakt.

20 van de 500 rechtbrengers vanuit de hele wereld kwamen op zaterdag 2 november ’13 naar Ede om hun bijzondere verhaal te vertellen. In woord, beeld, muziek en theater.  Zo waren er de Italiaanse Lorella Zanardo die strijdt tegen het seksistische vrouwbeeld, Tilburgse Pater Poels die armen te eten geeft en Oegandese Zac Niringiye die zijn vrijheid op het spel zet tegen corruptie.


Lees hier meer over de Goot500 en/of bekijk hieronder de lezing van Antonie Fountain, één de van de Goot500.