De Sociaal-Economische Raad (sociale partners en kroonleden) heeft in haar macro-economische verkenning geconcludeerd dat de Nederlandse economie in de kern gezond is.
“De economie is fundamenteel gezond, kijk bijvoorbeeld naar de groeiende export. Maar tegelijkertijd is het vertrouwen van de consument laag. Maar de factoren die de negatieve spiraal versterken zijn veranderbaar. Dit is echt op te lossen”, aldus Wiebe Draijer (Voorzitter Sociaal-Economische Raad en voormalig McKinseydirecteur).
De SER schrijft over haar verschenen rapport op 5 april 2013: De Nederlandse economie heeft een sterke uitgangspositie. Desondanks doet Nederland het nu slechter dan omringende landen. Ons land heeft last van negatieve wisselwerkingen tussen de woningmarkt, het bankwezen en het pensioenstelsel. Herstel van vertrouwen bij burgers en bedrijven begint daarom bij het goed in beeld brengen van deze wisselwerkingen. Een samenhangende aanpak van de woningmarkt, het bankwezen en de pensioensector zal de Nederlandse economie in stabieler vaarwater brengen. Dat is ook van belang om onzekerheden voor werknemers en werkgevers op de arbeidsmarkt te verminderen. Dit zijn enkele uitkomsten van een macro-economische verkenning van de SER (sociale partners en kroonleden) naar de huidige knelpunten van onze economie. De verkenning wordt besproken in de raadsvergadering van 19 april 2013.
Klik hier voor het complete bericht van de SER.