Foto: Chris Rupert (www.chrisrupert.com)

Foto: Chris Rupert (www.chrisrupert.com)

The Color Run™, staat ook wel bekend als de Happiest 5k on the planet. Het is een uniek kleurrijk hardloopevenement waar het draait om lekker gezond zijn, blijheid en saamhorigheid. Het gaat meer om de tijd van je leven en de te gekke ervaring dan om een snelle tijd neerzetten. Deze run is dit jaar ook in Nederland en wel op 26 mei in Amsterdam!

The Color Run is een vijf-kilometer run, waarbij duizenden deelnemers bij elke kilometer van top tot teen onder worden gedompeld in verschillende kleuren door middel van kleurenpoeder. Achter de finish gaat het parcours over in een ‘Color Festival’ waarbij nog meer gekleurd poeder gebruikt zal worden om er een kleurrijke memorabele dag van te maken en om miljoenen kleuren combinaties te creëren! Geloof ons, dit is het beste 5km party van de wereld!

Er zijn twee belangrijke regels:

  1. Draag een wit shirt bij de start
  2. Finish als een kleuren pallet!

Healthiness

De grootste evenementen reeks van de wereld, The Color Run, verspreidt zich sinds Januari 2012 als een olievlek over de wereld en zal alleen nog maar groeien. Van meer dan 50 evenementen en 600,000 deelnemers is 2012, tot meer dan 100 evenementen en over de miljoen deelnemers in 2013.  Be Healthy. Be Happy. Be You.

Terwijl The Color Run vooral over plezier en positieve energie gaat, focust de 5km zich ook op het promoten van een gezonde lijfstijl. Gezondheid en welzijn staan hoog in het vaandel bij Color Runners van over de hele wereld.

In oktober werd The Color run gehouden op Nickelodeon’s Worldwide Day of Play in Amerika, een initiatief om jeugd te motiveren om naar buiten te gaan en om sportief en actief te zijn. The Color Run was een groot hoogtepunt van het evenement en toonde hoe kinderen dachten over de 5km. Een kind zei: ”Ik doe mee omdat het gezond en leuk is; in het bijzonder als je door een kleuren regen rent!” .

Een ander merkte op, ”Hiervoor had ik nog nooit gerend, maar nu ben ik opgewonden door The Color Run omdat we met allerlei kleurtjes worden onder gegooid en het is zo leuk.”

Happiness

Ze noemen The Color Run ”Happiest 5K on the Planet” omdat het vrienden en familie in een unieke, gezonde en vrolijke omgeving samenbrengt, zegt Travis Snyder, bedenker van The Color Run. En nadat honderden duizenden deelnemers de finish hebben bereikt, zal het niet snel vergeten worden.
Klik hier voor bron en meer informatie