blij_nieuws_zwaan-viaductweg-2-Een BlijNieuwslezersbijdrage van 17 november 2013 met een blije, maar ook met een droevige kant. Een machinist ziet op het spoor bij de Viaductweg in Den Haag een zwaan zitten. Gelukkig weet hij de trein net op tijd te stoppen. Dan ziet hij dat de zwaan naast een overleden partner zit. De zwaan is duidelijk niet van plan zijn partner  te verlaten en blijft zitten. Herhaaldelijk toeteren helpt niet en ook wegjagen lukt de machinist niet.

We (Dierenambulance Den Haag, red. BN) worden ingeschakeld en samen net de politie (we mogen niet zomaar langs het spoor lopen) en de brandweer die een slot aan een afgesloten hek  los knipt, kunnen we het spoor betreden. Gelukkig weten we de zwaan snel te vangen. De trein kan weer verder en wij nemen de zwanen mee.

Het is met recht een liefdesdrama te noemen. Zwanen zijn monogaam, een zwanenpaar blijft een heel  leven bij elkaar. Ze kunnen lange tijd rouwen als de partner overlijdt. Er zit niets anders op dan de alleenstaande zwaan elders op mooie plek weer uit te zetten in de hoop dat hij een nieuwe partner vindt als het paarseizoen weer begint…

Klik hier voor het hele bericht van de Dierenambulance Den Haag