Eind 2019 is Peggy Munnikhuis een Doorgeefboek-initiatief begonnen rondom het klimaatboek ‘Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde’ geschreven door Jelmer Mommers. Inmiddels heeft zij 70 boeken (ook e-books of luisterboeken) gekocht en willekeurig in haar omgeving gratis uitgedeeld, op voorwaarde dat mensen het boek lezen en weer doorgeven. Doel van het initiatief is bewustwording creëren, maar ook perspectief bieden als het gaat om klimaatverandering. Op dit moment doen ruim 700 mensen mee door heel Nederland. Dit initiatief sluit Peggy af met een Klimaatbijeenkomst in de Grote zaal van de Goudse Schouwburg. Doel van de bijeenkomst is geïnspireerd raken door de mogelijkheden die er zijn om de klimaatverandering aan te pakken. Vol ideeën de deur uit! Als je interesse hebt in het klimaatboek en/of de Klimaatbijeenkomst stuur dan een berichtje naar onderstaand e-mailadres: peggymunnikhuis@12move.nl o.v.v. ‘klimaatboek en/of Klimaatbijeenkomst BlijNieuws’. Lees meer voor het programma, de sprekers en voorwaarden ;-)

Voorwaarde voor de toegang wás lezen van het klimaatboek. Echter heeft zij de voorwaarden om te komen versoepeld. Lezen is wel mogelijk maar niet verplicht (je wordt niet overhoord ;-).

Programma
-Presentatie van Jelmer Mommers schrijver van het klimaatboek. Over wat er allemaal is gebeurd m.b.t. klimaatverandering in de twee jaar na het schrijven van zijn boek.
-Presentatie van Marjan Minnesma directeur van Urgenda. Over haar visie en actieplannen om de energietransitie te versnellen. Zij is in het nieuws geweest met de klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat.
-Presentatie van Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden. Betrokken bij projecten als ‘Circular & Biobased Building’ en ‘Design by Nature’. Over de mogelijkheden van de natuur om een nieuwe, duurzame wereld vorm te geven. Door gebruik te maken van ondermeer eieren, popcorn, paddenstoelen, zeewier, bacteriën en schimmels. Met wanden van hennep, LP’s van bloed en stoelen van poep!
-Verschillende korte pitches op het gebied van duurzaamheid.
-Praten in de foyer. Met de mogelijkheid om verder in gesprek gaan met de sprekers.
De bijeenkomst is van 13.00 -15.15 (inclusief pauze). Napraten is van 15.15 – 17.00.

Interesse?
Als je interesse hebt in het klimaatboek en/of de Klimaatbijeenkomst stuur dan een berichtje naar onderstaand e-mailadres: peggymunnikhuis@12move.nl o.v.v. ‘klimaatboek en/of Klimaatbijeenkomst BlijNieuws’