blij_nieuws_verdubbeldameDe verdubbeldame verdubbelt jouw inzet voor een betere wereld. Niet in geld, maar in daden. Het concept is simpel. Jij belooft om iets te doen dat bijdraagt aan een betere wereld. De Verdubbeldame verdubbelt jouw inzet, door in jouw voetsporen te treden en precies datzelfde te gaan doen, en daar vervolgens over te bloggen. Andere mensen kunnen op hun beurt de actie verder verdubbelen. Zo kan jouw kleine stap uiteindelijk een grootse impact hebben!

Stap 1: Jouw verdubbelverzoek indienen
Laat de Verdubbeldame hier weten welke wereldverbeterende daad –klein of groot- jij wilt verrichten. Inspiratie nodig? Hier staan 100 voorbeelden van sociale, duurzame en diervriendelijke goede daden opgesomd, maar zelf iets bedenken kan natuurlijk ook!

Stap 2: Reactie van de Verdubbeldame
Elke vrijdag laat de Verdubbeldame weten welke nieuw aangemelde initiatieven zij zal verdubbelen. Zo nodig stuurt zij jou een e-mail om toelichting te vragen of de acties op elkaar af te stemmen.

Stap 3: Uitvoer goede daad en verdubbeldaad
De Verdubbeldame en jij brengen beide de goede daad ten uitvoer. Soms kan de Verdubbeldame de goede daad in haar eigen omgeving uitvoeren, maar zij kan ook naar je toe komen om je letterlijk terzijde te staan.

Stap 4: Actieverslag op blog
Op haar blog doet de Verdubbeldame in woord en beeld verslag uit van de verdubbeldaad. Ook staat zij stil bij het waarom ervan. Het is leuk als jij in een reactie laat weten hoe het jou vergaan is. Op deze manier vragen de Verdubbeldame en jij samen aandacht voor een milieu- of sociale kwestie en laten we zien hoe je daar als individu een positief antwoord op kunt geven.

Stap 5: Verdubbel-dubbel-dubbeling
Lezers kunnen zich aanmelden om dezelfde goede daad ook te verdubbelen. Hier is een overzicht te vinden van alle verdubbeldaden die verder verdubbeld kunnen worden, zodat de impact nog groter wordt.