Een lief briefje, wat mooi om te krijgen wat fijn om te kunnen geven. Je bent grappig.., leuk.., lief.., prima zoals je bent. Deze week, 14-20 januari is het β€˜de week van de lieve briefjes’. Een paar jaar geleden kwam een stichting Buitengewoonzijn.NU in Groningen op het idee om lieve briefjes Week van de Lieve Briefjes te maken en rond te delen dit met als doel om mensen met elkaar te verbinden. Het is begonnen met een oplage van 14.000 kaarten met een lieve tekst. Dit, het 4e jaar, hebben ze al 36.000 kaarten laten drukken. Voor het ontwerp van de kaarten is een wedstrijd uitgeschreven. Daar zijn er vier van uitgekozen en verwerkt op de kaarten. Iedereen heeft de kaarten kunnen aanvragen. Ook zijn ze in diverse bibliotheken door het hele land af te halen. Wij bij BlijNieuws hebben een aantal kaarten van β€˜de week van de lieve briefjes’ welke een mooie bestemming zullen gaan krijgen. Lieve briefjes zijn er in alle soorten en maten. Van je zoon of buurvrouw. Aan je schoonmoeder of je vader. Je leuke collega, je vriendin. Noem het maar op. Iedereen wordt warm van het ontvangen van een onverwachte lieve tekst. Zomaar, op een zomaar moment. Fantastisch. Of je hebt iets aardigs of goeds gedaan en krijgt daar positieve feedback op door middel van een briefje.

Briefjes kunnen ook troost bieden bij een verlies of teleurstelling, de schrijver laat weten betrokken te zijn en uit zijn medeleven naar je. Zelf aan iemand iets schrijven die door een moeilijke periode gaat; Hoe gaat het met je? Ik denk aan je! Kan ik iets voor je betekenen of je ergens mee helpen? Kom je eten bij me, of,
zal ik voor je koken? Maar ook je kinderen kun je laten weten door middel van een briefje, kaartje of appje dat je trots bent op ze. Dat je ze lief vindt, natuurlijk zijn ze soms dwars en ongehoorzaam. Maar je houdt van ze.

Een lief briefje aan iemand, het is zo’n kleine moeite maar kan zoveel betekenen voor de ontvanger. Zelfs een briefje: Prettige dag! onder je ruitenwisser kan soms wonderen doen. Ik nodig alle lezers uit om er deze week in ieder geval aan te denken, en doe eens gek, stuur gewoon iemand een briefje? Wanneer we allemaal deze week een lief briefje aan iemand schrijven dan ziet de wereld er voor even lichter uit.

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen.
🌻🌻