In de Noorse hoofdstad Oslo wordt op dit moment een draadloze snellaadinfrastructuur voor taxi’s aangelegd. Dit maakt opladen van elektrische auto’s/taxi’s sneller, gemakkelijker en automatisch. Het project beoogt draadloos laden te installeren met behulp van inductietechnologie. Laadplaten zijn geïnstalleerd in de grond waar de taxi is geparkeerd en een ontvanger is geïnstalleerd in de taxi. Dit maakt het opladen van maximaal 75 kilowatt mogelijk. Het project zal de eerste draadloze snellaadinfrastructuur voor elektrische taxi’s ter wereld zijn en zal ook helpen bij de verdere ontwikkeling van draadloze oplaadtechnologie voor alle EV-stuurprogramma’s. Lees hier het hele persbericht. BlijNieuws!

Clean-energy bedrijf Fortum Charge & Drive werkt al lang samen met de taxi-industrie om elektrificatie van de taxivloot mogelijk te maken. De grootste hindernis is de infrastructuur gebleken: het is te tijdrovend voor taxichauffeurs om een ​​oplader te vinden, in te pluggen en vervolgens te wachten tot de auto is opgeladen. Het draadloze snellaadproject heeft tot doel deze problemen op te lossen en daardoor de klimaatemissies van de taxisector te verminderen – niet alleen in Noorwegen, maar in de hele wereld.

“We zullen de draadloze opladers installeren op taxistandplaatsen, zoals die op het centraal station van Oslo. Taxi’s kunnen naar de oplader rijden en er wordt automatisch een oplaadsessie gestart. Hiermee kunnen taxi’s worden opgeladen op een plaats waar ze wachten sowieso op nieuwe klanten, het verschil is dat ze tijdens het wachten geen uitlaatgassen uitstoten, maar dat ze duurzame energie ontvangen om de batterij van de taxi op te laden” zegt Annika Hoffner , hoofd van Fortum Charge & Drive.

Taxi’s in Oslo zijn emissievrij in 2023
“De toekomst is elektrisch, en het is nu al hier.” “Draadloos opladen is een potentiële game changer.” Vanaf 2023 zullen alle taxi’s in Oslo nuluitstoot hebben. “Samen met de taxi-industrie zullen we ervoor zorgen dat de verschuiving zo is gebruikersvriendelijk en efficiënt mogelijk. Oslo zal altijd vooraan staan ​​bij innovatie en we zijn verheugd om onze krachten te bundelen met twee van de meest vooruitstrevende spelers in de sector in deze baanbrekende beweging om ’s werelds meest ambitieuze plan voor draadloos opladen van een taxi te lanceren. vloot “, zegt Sture Portvik , de Electro Mobility Manager van de stad Oslo.

“We geloven dat dit project de wereld het model zal bieden dat nodig is om elektrische taxi’s continu 24/7 te laten werken. Het zal voortbouwen op het succes dat we hebben getoond met elektrische bussen, die ook de hele dag automatisch moeten worden opgeladen. in werking te blijven Momentum is erg enthousiast om samen te werken met de mensen van Oslo en met onze partner Fortum, “zegt CEO Andrew Daga van Momentum Dynamics.