blij_nieuws_voedselpakket“We staan ons boodschappenpakket af aan mensen die het minder goed hebben”. Met spaarzegels van de Plus supermarkt kun je gezinnen helpen die het niet zo breed hebben. Raymond en Richard van der Laan uit Winterswijk zamelen de zegeltjes in, wisselen ze in voor boodschappenpakketten en delen die uit aan klanten van de voedselbank. Delen is vermenigvuldigen.
Een BlijNieuwslezersbijdrage uit het blad Genoeg.

In oktober startten de Plus supermarkten hun jaarlijkse actie waarbij je kunt sparen voor een boodschappenpakket ter waarde van 50 euro. Ook de Plus in Winterswijk, waar Richard en Raymond altijd hun boodschappen doen. “Wij hebben het zelf goed, daarom willen we graag sparen voor mensen die minder hebben?”, vertelt Richard. “Hoe meer mensen hetzelfde doen, hoe meer pakketten we straks kunnen uitdelen.

Bij de kassa’s van de Plus hebben Richard en Raymond doosjes neergezet waar klanten zegeltjes in kunnen doen. Alles met instemming van de eigenaar van het filiaal. Sterker nog, eigenaar Jeroen Bruggers heeft toegezegd per pakket 15 euro bij te dragen.

De actie is nog maar een paar weken bezig en inmiddels zijn er al 80 boekjes vol. Richard: “De meeste zegels verwachten we in januari, tegen de tijd dat de actie ten einde loopt. Mensen blijven dan met halfvolle boekjes zitten of met overgebleven zegels.”

Vorig jaar was er een vergelijkbare actie vanuit de SP Winterswijk. Richard en Raymond deden daar ook aan mee. Het leverde toen 730 pakketten op. “Dit jaar hopen we stiekem op meer”, zegt Richard.

Mocht je zegels hebben, dan kun je ze opsturen naar de twee weldoeners uit Winterswijk. “Maar”, zegt Richard, “Je kunt natuurlijk ook een soortgelijke actie opzetten in je eigen woonplaats. Lukt het nu niet meer, dan misschien volgend jaar. En bedenk dat niet alleen Plus een boodschappen spaaractie, ook bij C1000 kun je voor een pakket sparen.”

Een actie opzetten, vraagt nogal wat organisatie. Zie je dat niet zitten, dan kun je het ook klein houden. Spaar zelf voor een boodschappenpakket en doe het cadeau aan vrienden die het minder goed hebben dan jij.

Postadres voor de zegeltjes:

Richard en Raymond van der Laan
Helderkampstraat 18
7101 HM Winterswijk

Bron: Genoeg en Tekst: Ilse Ariëns