dropAnonieme handgemaakte zwerfcadeautjes voor volslagen vreemden… De Toy Society is een wereldwijd collectief van speelgoedmakers -van verschillende vaardigheidsniveaus- die speelgoed maken en ze achterlaten als cadeautje voor iemand die ze totaal niet kennen….

Het project is in Australië in juni 2008 gestart door Bianca, een lokale winkelier, als een poging om een ‘iets voor niets’ ervaring te creëren voor iedereen die een speeltje ontdekt. Wat begon als een klein persoonlijk project heeft zich nu verspreid over de hele wereld en is bekend geworden als een Random Act van Craft. Er zijn meer dan 3200 leden over de hele wereld die gezamenlijk hebben meer dan 1800 liefdevol handgemaakt speelgoed hebben geschonken aan volslagen vreemden sinds het project begon.

Wanneer een lid een cadeau schenkt wordt het een “Toy Drop” genoemd en wordt geplaatst op de blog en krijgt het een nummer toegewezen. Elk speelgoed is veilig afgesloten, met een briefje aan de vinder, in een pers seal bag – bescherming tegen de elementen. Het speelgoed wordt dan ergens neergelegs, zodat het gevonden kan worden met een briefje voor de vinder “Take Me Home Ik ben van u”.

Vinders worden uitgenodigd, maar het hoeft niet, dat ze The Toy Society laten weten dat ze een speeltje hebben gevonden, en deze berichtjes worden hier ook geplaatst op de blog. Maar het gaat om het geven en niet er iets voor terug te krijgen. ‘Dropped’ cadeaux en Vondsten (Found) kunnen worden gevolgd op de blog, hetzij in numerieke volgorde als ze worden geplaatst, of op land-tags (zie linkerkolom) of per thema (zie ook linkerkolom). De blog wordt onderhouden door een team van vrijwilligers uit de hele wereld.

Alleen al het lezen van de ‘dropped’ en ‘found’ verhalen maakt blij!

Lidmaatschap van The Toy Society staat open voor iedereen, die wil bijdragen en gelooft in de geest van het project. Handwerkmensen/cadeautjesmakers van alle niveaus zijn welkom om deel te nemen – ook beginners en kinderen.