Blij_nieuws_zwopNaar aanleiding van zwerfcadeautjes (anonieme handgemaakte zwerfcadeautjes voor volslagen vreemden; mensen die speelgoed maken en ze achterlaten als cadeautje voor iemand die ze totaal niet kennen) ontvingen we de volgende BlijNieuwsLezersbijdrage. ZWOP: een glimlach kleurt je dag.

“Al vanaf de start van ‘BlijNieuws’ volg ik het blije nieuws vrijwel dagelijks en met veel plezier. Eind april las ik het bericht over ‘zwerfcadeautjes’ van ’the drop toy society’. 

Met een zolder vol touwtjes, stofjes, papier en alles waar maar mee iets mee te knutselen is, sprak dit artikel mij erg aan.  Iets maken voor iemand die je niet kent, buiten achter laten en een glimlach toveren op het gezicht van de vinder. Want een glimlach kleurt je dag.

Als moeder van twee kinderen, die ook in elke wc-rol een knutselobject zien, zit mijn hoofd vol met ideetjes. En niet alleen speelgoedideetjes. Het leek me leuk om zoiets te doen in mijn eigen stad, Gouda, waar ik met heel veel plezier woon. En zo is ZWOP ontstaan.  ZWervende Onverwachte Presentjes!  Goed verpakt in plastic, met een kaartje ‘VOOR JOU’ en daarbij de blog genoemd voor informatie en eventueel plaatsen van een reactie (www.zwoppen.blogspot.com).   

Afgelopen week zijn de eerste presentjes ‘gezwopt’ en door de erg leuke reacties die ik daar al op kreeg, wil ik eigenlijk alleen nog maar knutselen.”

Klik hier voor meer informatie over ZWOP.