Wat een fijn vooruitzicht.

Vanmorgen, het begon net wat licht te worden, toen ik wakker werd. De wekker was nog niet gegaan maar toch was er iets. Moest ik naar de w.c.? Ook ja, maar toen ik luisterde hoorde ik het; Vogeltjes! Wat een fijne manier om gewekt te worden door dat geluid.
Na een poosje geluisterd te hebben en rustig te zijn opgestaan realiseerde ik me dat ik het nog steeds hoorde. Klaar voor de dag en ontbijt inmiddels op ging ik even bij het raam in de kamer zitten. En ja hoor, een glimlach van oor tot oor. De merels die vorig jaar een nestje hadden in onze coniferenhaag op nog geen twee meter van ons huis, kwamen poolshoogte nemen. Het was een komen en gaan van het stel daar bij de heg. Het zal misschien nog te vroeg zijn om te nestelen, maar ze zijn de boel absoluut aan het inspecteren en zo mogelijk aan het renoveren.
Mooie straat hebben ze uitgekozen voor dit project, de Merelstraat, waar anders ;-)
En ik? Ik kijk alweer reikhalzend uit naar het moment dat het stel jonkies heeft. Dat gefladder heen en weer en het aflossen van de vader en de moeder die om beurten hun jongen eten komen brengen. Heerlijk alle dagen het gezang van de merels, zeker met schemerlicht, daar word je toch blij van?

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen. šŸŒ»šŸŒ»