Het is het hartverwarmend om te zien hoe de bewoners van een achttal verzorgingshuizen van Zorgpartners Midden-Holland massaal de pen ter hand hebben genomen om ruim 1200 leerlingen van het voortgezet onderwijs in Gouda een succes toe te wensen. Enkele van de meer dan duizend handgeschreven wensen: “Sterkte met alles, maar ga niet spieken, een oude juf van beroep ;-)”; “Heel veel succes met je examen door een 100-jarige”; “Beste leerling, We hopen dat je er klaar voor bent examen te doen! En als je slaagt hoop ik dat je een goede baan kunt vinden of dat je verder gaat met je studie. Ik wens je veel succes en hartelijke groet, een 94-jarige uit de Hanepraij”. En er was zelfs een examenwens in braille!
De leerlingen die starten met hun eindexamen ontvangen een handgeschreven kaart met een persoonlijke gelukwens en een klavertje-vier-sleutelhanger. Dat deze kaarten die met creativiteit, het nodige handwerk en met liefdevolle aandacht tot stand zijn gekomen als hart-onder-de-riem mogen bijdragen aan een goed examenresultaat.
De acht verzorgingshuizen die hebben meegedaan: 6 huizen in Gouda (Hanepraij, Gouwestein, Ronssehof, Irishof, Prinsehof en Rietkraag), 1 in Reeuwijk (Reehorst) en 1 in Waddinxveen (Souburgh) De bewoners (en de creatieve begeleiders) waren erg enthousiast.
Dit is inmiddels de derde BlijNieuws-Doen-actie van de Goudse Stichting BlijNieuws, deze keer samen met Zorgpartners Midden-Holland. De Stichting die tot doel heeft iedere dag één of meerdere blije bericht te plaatsen (www.blijnieuws.nl) bundelt een aantal maal per jaar de krachten middels een blije actie om positiviteit te verspreiden en de wereld een beetje mooier te maken. Deze actie is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van GoudApot.
Een initiatief waar je BLIJ van wordt!