Blij-initiatief
Betekenis Boeken Dag
Huissen - Gelderland Op 21 september verzorgt Ron van Es de eerste Betekenis Boeken Dag van de Betekenis Boekenclub. In de ochtend een reflectie op wat je gelezen hebt: wat heb je er eigenlijk aan? Een dieper nadenken over het boek. Waar schuurde het, wat las je precies, waar gaat het dan over jou? Dat [...]
World Cleanup Day
Monster - Zuid-Holland De World Cleanup Day komt eraan en op deze dag komen vrijwilligers over de hele wereld samen om zwerfafval te rapen. Het is voor mij een dag van verbondenheid en waar ik negen jaar geleden nog alleen op deze dag afval raapte, mag ik dit jaar i.s.m. de Gemeente Westland en de [...]
Hotspot Hutspot Hotel: dit duurzame hotel helpt mensen die tijdelijk dakloos zijn
In het hart van Rotterdam komt een uniek hotelconcept: Hotspot Hutspot Hotel. Dit is een hotel voor zowel toeristen als daklozen. Dit initiatief, geleid door Bob Richter (Hotspot Hutspot) en Michelle van Tongerloo (straat- en huisarts), schiet mensen te hulp die door onverwachte omstandigheden of pech ineens dakloos zijn. En om het hotel te realiseren [...]
Het Journaal in Makkelijke Taal
De NOS heeft als publieke omroep de taak om nieuws toegankelijk te maken voor iedereen. Dus ook voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. In Nederland gaat het om ongeveer 2,5 miljoen mensen. De NOS heeft onderzocht hoe het nieuws makkelijker te volgen is kan worden gemaakt voor die groep. Na dit onderzoek [...]
Koffie als sociaal smeermiddel
Foto: Jesse Jop Jorg van RAUM Geven maakt per definitie gelukkig. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om bij te dragen aan een blijere samenleving. Met ‘Kop voor nop’ is een woord een daad. Dit Utrechtse initiatief van RAUM en Goede Vrijdag wil koffie als sociaal smeermiddel inzetten voor de stad. Claudia-Anna, Utrecht ‘Het idee is [...]
Boek van de Week – Eten tot het op is
‘Eten tot het op is’ van Dan Saladino is het Boek van de Week van de Betekenis Boekenclub. Dan Saladino, een journalist die veel over voedsel schrijft en radiomaker is, heeft met zijn monumentale boek 'Eten tot het op is' een enorm werk geschreven waarin hij niet alleen de geschiedenis van ons voedsel beschrijft, maar [...]