Jaaaaren terug werkte ik in de Amsterdamse haven. Op een dag kwam er een man van rond de 25, 30 jaar de loods binnen lopen waar ik op dat moment werkte. Na de begroeting waarbij duidelijk bleek dat hij buitenlander was vertelde hij me dat hij al een aantal weken in Nederland was. Hij had z’n motor van uit Australië laten verschepen. Die kwam hij, na afhandeling van de administratie, oppikken. Hij wilde verder door Europa toeren op zijn motor.Vol interesse liep ik met hem mee naar de plek waar de motor stond. Zonder enig verstand van motoren, dat dan weer wel.
De motor had er ongeveer zes weken over gedaan van inlading tot het moment van afhalen zo vertelde hij me in het Engels.
Eigenlijk meer om wat te zeggen vroeg ik hem: Do you think it will start??
De man keek me met grote verbijstering aan, of ik niet goed bij m’n hoofd was, rollende met z’n ogen zeggende:
Are you kidding!!! It’s a Bie Em Dobbel Joe!! Op deze manier uitgesproken. Logisch, als Australiër.

Jullie snappen, ik moest er echt om schaterlachen, hij had gelijk. De motor startte zonder hapering. Hij weg voor een prachtige rit door Europa. Ik verder met m’n werkzaamheden.
Het voorval ben ik nooit vergeten en tot op de dag van vandaag moet ik er nog steeds om lachen.

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen. 🌻🌻