Onlangs heeft BlijNieuws iets nieuws bedacht. Een fonkelnieuw idee, en een extraatje naast alle blije berichten die BlijNieuws dagelijks al plaatst op de Website, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Twitter en Instagram. Het plan heet ‘BlijNieuws DOEN’ en het idee is om een aantal keer per jaar een DOEN-actie te organiseren. Dit kan een doen-moment zijn dat we zelf als BlijNieuws organiseren, maar we willen vooral ook met een aantal mensen meedoen met, aansluiten bij en een vrijwillige bijdrage leveren aan een bestaand project, idee of initiatief. Dit kunnen bv projecten en initiatieven zijn waar BlijNieuws al eens een bericht over gedeeld heeft. Na iedere DOEN activiteit zal er een bericht over worden geschreven om ook weer te kunnen plaatsen op onze BlijNieuws-media.
Waarom zijn we dit plan begonnen? Omdat naast het delen van mooie BlijNieuws-berichten het leuk, vernieuwend, leerzaam, verrijkend en geweldig kan zijn om ook op deze manier de wereld een beetje mooier te maken.
Na de officiële aftrap in oktober, waarbij we als start met elkaar de Jerusalema hebben gedanst, was het in november tijd voor de eerste echte actie. Deze eerste BlijNieuws DOEN actie was zwerfpost maken, naar een idee van #zwerfpost (facebook). Een kaart of een briefje schrijven aan een onbekende en deze post overal en nergens verspreiden. Om een glimlach te toveren op het gezicht van de vinder. Met een financiële bijdrage van GoudApot konden we voldoende materialen aanschaffen om heel veel post te schrijven.
Deze actie hebben we gedaan met een groep van 20 zeer enthousiaste en creatieve vrijwilligers (waaronder BlijNieuws redacteuren). Geheel volgens de laatste corona maatregelen zijn we individueel en in kleine groepjes met papier, stiften, scharen, lijm en vooral heel veel liefde aan de slag gegaan en hebben in totaal 209 blije zwerfpoststukken gemaakt!
Een van onze vrijwilligers is werkzaam bij Brownies en Downies Gouda, en zij heeft samen met de medewerkers (met een verstandelijke beperking) meegedaan met ons. Terwijl we die zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur allemaal creatief bezig waren, konden we door o.a. videobellen toch even contact hebben met elkaar en een gevoel van saamhorigheid creëren. Wij zijn enorm blij met het fantastische resultaat en hopen z.s.m. heel veel mensen blij te maken met onze zwerfpost.
Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze zwerfpost actie, nogmaals heel erg bedankt!!
En nu maar hopen dat ook jij binnenkort een mooie envelop vindt ;-)