Blij_Nieuws_Burennetwerk goudaIn Gouda start in de laatste week van januari ’14 Burennetwerk Gouda. Burennetwerk Gouda brengt vraag en aanbod van eenvoudige hulp bij elkaar, zoals het snoeien van de heg, een boodschap doen of samen een wandeling maken. Dinsdag 21 januari is hiervoor een speciale informatieavond in het Nelson Mandelacentrum aan de Bernadottelaan 79 in Gouda Oost.

Het burennetwerk koppelt buren aan elkaar voor eenvoudige en flexibele hulp, zoals vervoer naar een afspraak in het ziekenhuis, een gordijn ophangen of gewoon samen gezellig een bakje koffie drinken. Er zijn mensen nodig die mee willen doen aan dit initiatief als ‘Goede Buur’ (vrijwilliger) of als buurtcontactpersoon. Iedereen kan ‘Goede Buur’ worden en iets betekenen voor buurtgenoten voor wie kleine klusjes grote obstakels kunnen zijn. Als ‘Goede Buur’ bepaal je zelf wát voor klusjes je wilt doen en wanneer. Als buurtcontactpersoon ben je aanspreekpunt voor de Goede Buren in jouw buurt.

Als je benieuwd bent wat het Burennetwerk precies is en hoe het werkt, kom dan 21 januari om 20 uur naar het Nelson Mandelacentrum (en/of bekijk onderstaande video van Burennetwerk Amsterdam)!