blij_nieuws_pay it forwardPay it forward betekent “Iets onbaatzuchtig doen voor iemand, waarbij aan die persoon gevraagd wordt, als enige tegenprestatie, op zijn/haar beurt iets belangeloos te doen voor weer een ander.” Inmiddels zijn er al vele pay it forward-initiatieven in Nederland en daarbuiten en is er zelfs een film op gebaseerd. Een Blijnieuwslezersbijdrage.

In Nederland is er onder andere: LeukeDingenDag2014: een dag voor kinderen die om welke reden dan ook niet thuis kunnen wonen; Pay it Forward Live (12 februari 2014) voor Werkgevers die vooroplopen op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid geven kosteloos hun kennis en ervaring door aan bedrijven en organisaties die ook hun werknemers vakbekwaam, gezond en gemotiveerd willen houden; Stichting Pay it forward die allerlei initiatieven organiseert en faciliteert die kunnen leiden tot het inspireren van andere mensen om in de wereld een positief verschil te maken.

Maar ook buiten Nederland zijn er vele PIF-initiatieven. Onder andere: Global Pay it Forward movement die elke dag een internationaal Pay it Forward project beschrijft; Pay it Forward Networking group die wensen realiseert voor kinderen met een beperking en tegenslag; Paying it forward: changing the world one picture at a time; de Pay it forward day met initiatieven van mensen uit 65 landen.

Tenslotte is er ook de Pay it Forward-film van Warner Bros die hierop gebaseerd is. Bekijk hieronder de trailer.