Afgelopen week kwam er een bericht binnen of we aandacht willen schenken aan een mooi initiatief van Blijtanken. Natuurlijk! Blije berichten of initiatieven zijn altijd een feestje om te delen. Blijtanken, een club blije mensen die verrassende installaties, de ‘blijmakers’ hebben en workshops geven voor iedereen die wel even wil Blijtanken. Voorbeelden van zo’n leuk initiatief zijn het ‘Blijtankstation’ en de ‘het-is-nooit-te-Laadpaal’.
In het binnengekomen bericht gaat het over het lezen van een brief afkomstig van een nieuw initiatief, de mobiele ‘lieve-brieven- bieb’ vol met lieve brieven.

Het idee is dat brievenschrijvers en brievenlezers elkaar vinden door iets te vertellen en te delen. Brieven voor wanneer je je somber voelt, of wanneer je iemand mist. Voor wanneer je vastzit in je gedachten. In de bibliotheek hebben we een brief met een tip voor je. Heb je grote levensvragen? Er ligt een brief met nieuwe inzichten op je te wachten. Behoefte aan een goede mop? Die brieven zijn er ook. Of gewoon een grappige brief over iets heel anders dan je zo in eerste oogopslag zag en dacht.
In de lieve-brieven-bieb is een bibliothecaris die samen met jou op zoek gaat naar de juiste brief .
Voor je de brief kan lezen zal er iemand de brief geschreven moeten hebben. Dat betekent dat Blijtanken ook op zoek is naar schrijvers van bijzondere brieven met adviezen, anekdotes, gedichten. Noem het maar, zolang de teksten liefdevol en motiverend zijn. Voor degene die dat leuk vinden zou het heel fijn zijn wanneer ook jij de bibliotheek uitbreidt met nog meer leuke, lieve of grappige of ontroerende brieven.
Leuk om op de tablet, laptop of ouderwets op een vel papier, een pen erbij te pakken om een brief te schrijven over iets waarbij je niet weet wie de lezer zal zijn. Het kan voor deze lezer net het steuntje in de rug zijn of de glimlach op het gezicht doen geven.

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen. ??