Onlangs ontving Merijn Ruis een bericht van een vader, die met pijn in zijn hart zijn vijfjarige zoontje Leandro moest achterlaten in een psychiatrisch ziekenhuis vanwege langdurige woedeaanvallen… “De situatie is buitengewoon zwaar voor het hele gezin. Vader Miquel vroeg zich af of hij iets kon doen om zijn zoontje op te vrolijken. Hij besloot een oproep te starten om kaartjes naar Leandro te sturen, omdat hij weet dat zijn zoontje daar blij van wordt. Leandro heeft namelijk een bijzondere interesse in kaartjes. 💌 Miquel vroeg om hulp, of ik zijn oproep wilde verspreiden. Aanvankelijk twijfelde ik, omdat ik regelmatig de vraag krijg om posts te delen. Maar na hier even over na te denken bedacht ik me: ‘Waarom eigenlijk ook niet?’ Een beetje extra vriendelijkheid in de wereld kan nooit kwaad”.
En BlijNieuws deelt hierbij daarom deze oproep, want delen is vermenigvuldigen!

Merijn: “Het lijkt mij een geweldig doel om zomaar een jongetje op te vrolijken! Doe je mee?
Wil je samen mee een golf van vriendelijkheid creëren door een klein kaartje naar Leandro te sturen? Zo kunnen we hem laten zien dat er talloze mensen zijn die het beste met hem voor hebben. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn; een kaartje dat je nog in de kast hebt liggen is helemaal perfect. Het gaat immers om de intentie. En het te goed willen doen en het daardoor nalaten (been there) is minder leuk dan vandaag of morgen even naar de brievenbus te lopen.
Maar als je toevallig de keuze hebt: Leandro houdt extra veel van treinen, regenbogen en dieren! 🚂🌈🐾

Je kunt je kaartje sturen naar: Emiel de Harvenstraat 34, bus 3, 2660 Hoboken, België.

Waarom zou je zomaar een vreemde helpen? Omdat elke kleine daad van vriendelijkheid een verschil kan maken. Daarnaast maak je er minstens vier mensen blij mee: Leandro, zijn ouders, en ook niet geheel onbelangrijk: Jezelf! Door iets voor een ander te doen maken we letterlijk stofjes aan in ons brein waar we gelukkig van worden, dit effect wordt ook wel de ‘helpers high’ genoemd. Een extra leuke win-win dus. Iets liefs doen voor een anders is ook nog eens lief voor jezelf!

Het lijkt me erg leuk als we zo voor Leandro een overvloed aan mooie momenten kunnen bezorgen. Doe je mee? Want waarom ook niet? ✉️😊🎉

P.s. Mocht je nog iets kleins willen doen om een verschil te maken. Je kunt dit bericht ook verder verspreiden door hieronder een reactie achter te laten of door het te delen. Laten we te midden van alle negativiteit in het nieuws vooral streven naar wat extra vriendelijkheid in de wereld! 🌍✨”