blijevarkensKwamen we laatst toch op het spoor van een initiatief om blij van te worden: vier boerenbedrijven in Twente met een gezamenlijke drive om op een andere manier varkens te houden. Namelijk gewoon buiten oftewel ´Buitengewone Varkens´.
Tegen de stroom van steeds grootschaliger, anoniemer, internationaler en voor ultradunne marges, gaan deze boeren voor een diverse, smaakvolle, lokale en relatief kleinschalige productie. De filosofie achter Buitengewone Varkens is dat het eigenlijk heel natuurlijk is om varkens buiten te houden. Daar horen ze. Buitengewone Varkens wil laten zien wat een mooi en veelzijdig dier het varken is. Men wil de dieren ook in Nederland weer zichtbaar maken voor iedereen: diervriendelijk, een nieuwe impuls voor het landelijk gebied en een mooie bijdrage aan de diversiteit van het landschap. Daarbij hoort ook dat varkensvlees smaakvol is en weer met trots op de menukaart wordt gezet.

Bezoek de website van Buitengewone Varkens voor meer informatie over deze bijzondere dieren en hoe u dit initiatief kunt steunen.