Wat doe je wanneer je aan een zeer drukke weg woont en katten hebt? Laat je ze dan buiten met het risico om aangereden te worden? Dat het een reëel risico is blijkt uit het feit dat een vorige kat, een superlief en enthousiast beestje werd aangereden voor hun huis.
Na drie dagen in een ‘katten’ ziekenhuis te zijn geweest moest ie alsnog met hulp van de dierenarts inslapen, hij redde het niet. Te veel onherstelbaar beschadigd.
Z’n baasjes waren daar vanzelfsprekend zeer verdrietig van.
Maar er kwam na een poosje ook weer een wens om toch naar een ander katje uit te kijken.
Het werden er twee, omdat ze natuurlijk niet naar buiten mochten en dan wel gezelligheid aan en van elkaar zouden hebben. Ze hebben er een prima leven. Maar beginnen wel steeds meer naar buiten te gluren. Waarom mogen wij nou niet naar buiten? zie je ze soms bijna vragend kijken. Nou treft het dat de baasjes een huis met een stukje erf hebben achter. Niet groot, maar wel helemaal ommuurd. Eerlijk gezegd is het niet meer dan een plaatsje. Niet heel veel zon. Maar uitermate geschikt voor de katten.
Maar als er op dat plaatsje geen achterdeur uitkomt om ze even naar buiten te laten, wat dan?

Een timmerman weet daar wel raad mee. Hun baasje is zo’n timmerman!
Zodra het keukenraam open wordt gezet kunnen de katten met een op maat gemaakte trap naar buiten. Zo kunnen ze én naar buiten én kunnen ze niet aangereden worden.
Een heel goede oplossing. Toch lekker even de frisse lucht in. Beetje samen ravotten. Natuurlijk blijft het plaatsje niet leeg en komen er allemaal kattenspeeldingen te staan en te liggen om ze te laten spelen en in beweging te houden. Dan kunnen de katten ook lekker van binnen naar buiten en andersom wanneer ze dat willen. Het plaatsje is nog niet af maar de katten hebben het wel al heel nieuwsgierig in gebruik genomen en hun eerste stappen op de kattentrap gezet.
Op deze manier hopen hun baasjes nog heel lang van de beestjes te kunnen genieten. 

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen. ??