revolutiesDag in dag uit miljoenen nieuwsberichten, analyses en andere ongetwijfeld zeer relevante meninkjes: veel mensen krijgen daar hoofdpijn van, voelen zich overdonderd of, erger nog, krijgen het gevoel dat de wereld te groot en te onvatbaar is voor verandering. Aan al die vertwijfelden zegt Rik Pinxten: onderaan is er nog heel veel plaats!

Want de planeet staat dan wel op zijn kop, de tijd waarin we leven biedt ook kansen. Beseffen we eigenlijk wel hoeveel verfrissende alternatieven er nu al bestaan of uitgewerkt worden aan de basis? Van patiëntenverenigingen tot coöperatieven die ‘verticaal boeren’ in oude fabrieken. ’t Zijn kleine revoluties, jawel. Maar in een wereld waarin de 99% niet moet rekenen op de solidariteit van de 1% kunnen ze heel betekenisvol worden.

Zoals een wijze indiaan die net een pijp heeft gestopt en een belangrijke boodschap door te geven heeft. Zo wandelt Rik Pinxten, die enkele maanden geleden op emeritaat ging, door zijn stad en door de wereld.

Kleine Revoluties, een pleidooi voor verandering, vol ervaringen van hemzelf en van anderen, is oa verkrijgbaar bij Uitgeverij EPO