Blij_Nieuws_muzikanten aan beide zijde van de rivierVandaag, 21 september 2014, de Internationale Dag van de Vrede, organiseert MasterPeace vredesconcerten in ruim 40 landen. Van Kathmandu tot Los Angeles en van Mexico City via Istanbul door naar Cairo. Overal worden mensen opgeroepen om voor vrede en ontwapening aan de slag te gaan. Overal bieden de podia lokale topartiesten een kans om culturele, politieke of religieuze tegenstellingen te overbruggen. De Amsterdamse Ziggo Dome wordt met MasterPeace In Concert het hart van deze wereldproductie.

Tevens worden veel van deze concerten in een speciaal Internetprogramma samengebracht. En natuurlijk zullen de concerten in hun eigen land vaak op tv zijn, net als het Nederlandse concert. Hoofdpartner Ziggo (“Voor Altijd Verbonden”…!) brengt het concert in Ziggo Dome op haar Kanaal 12 in de huiskamer van 4 miljoen mensen. Ook worden enkele concerten live verbonden met MasterPeace in Concert in Ziggo Dome. Mogelijk worden onderdelen van het jubileumconcert van De Muziekschool Heemkerk “The Peacemakers” uitgevoerd in maart 2014, opgenomen in het internetprogramma.

Eén van de vele acties: Oude mobieltjes voor MasterPeace
Vanaf Aardedag op dinsdag 22 april 2014 konden oude mobieltjes een maand lang worden ingeleverd in de box op de balie in de hal van het gemeentehuis Heemskerk. Vanwege het grote succes is dit verlengd tot half juli. Bij het gemeentehuis zijn 164 mobieltjes gebracht, 2 laptops, 1 headset, 3 tablets / notebooks. Daarnaast kregen Vrouwen voor Vrede IJmond mobieltjes na het geven van een vredesles op het Bonhoeffercollege en mobieltjes van vrienden en bekenden. In totaal 74. Opgeteld konden er 238 mobieltjes naar Techreturns worden verstuurd. Indien deze mobieltjes niet meer bruikbaar zijn om in Afrika te worden verkocht dan worden uit de mobieltjes waardevolle stoffen, zoals Coltan, gehaald om te worden hergebruikt. De opbrengst van de ingeleverde mobieltjes gaat naar MasterPeace.

Kijk hier voor eerdere vooraankondigingen op BlijNieuws of bekijk onderstaand filmpje.