blij_nieuws_buy nothing newBuy Nothing New-Maand: Eén maand lang ontdekken wat je hebt, en hoeveel moois en leuks er al is. Ruilen, delen, geven, (ver)huren, opleuken, lenen, repareren, zelf maken & tweedehands kopen. Een BlijNieuwslezersbijdrage.

Ken je de ervaring dat je in je kast iets ontdekt wat je totaal was vergeten? Dat is niet uitzonderlijk, want we hebben allemaal veel spullen. De één meer dan de ander, maar bijna iedereen heeft meer goederen dan hij of zij dagelijks gebruikt. Kijk maar eens naar wat men zoal op zolders, in kasten en in kelders heeft liggen.

Als dat bij jou ook zo is, doe dan mee aan het opnieuw ontdekken wat je al hebt in de Buy Nothing New-Maand. Een actie die bewustwording stimuleert over alles dat we allemaal reeds bezitten en iedereen oproept een maand lang geen nieuwe spullen te kopen.. en te genieten van wat we al hebben. Wat daar bij hoort, is ontdekken dat je ineens geld overhoudt om leuke dingen te doen. Buy Nothing New gaat namelijk helemaal niet over geen geld meer uitgeven. Wel anders. Hoe blij word je vaak van een avond naar de film, een massage, sparen voor die parachute-sprong, of simpelweg een etentje met vrienden?

En wat zo leuk is; Iets dat we wel hebben maar niet gebruiken, kan worden weggegeven, uitgeleend, 2e hands verkocht , verhuurd of geruild tegen iets waarvan we weer vrolijk van worden. Dat kan ook geld zijn. Van sommige spullen weten we niet eens waar het voor dient of waar het vandaan komt. Tijdens de Buy Nothing New-Challenge kun daar eens bij stil staan. Zo herontdekken we een maand lang alles dat we al hebben en dat is best heel bijzonder.

Bekijk hieronder de inspirerende TED-lezing over dit onderwerp (Nederlands ondertiteld).