Maar als het boek uit is, belandt het vaak in de boekenkast. Misschien om er ooit nog een keer uit te halen en te herlezen, maar meestal staat het boek daar vervolgens als kastvulling.
Daarom werd ik afgelopen weekend heel blij van het starten van onze eigen straatbieb! Met een kastje via Marktplaats en een handige echtgenoot die er een dakje op gemaakt heeft, een paar boeken er in en klaar.

Het idee van de staatbieb is ooit begonnen in tijden van bezuinigingen. Bibliotheken moesten hun deuren sluiten en mensen hebben steeds minder budget voor een abonnement. Heel creatief en blij idee die straatbieb, en het werkt. Inmiddels is de straatbieb een begrip en helemaal hip. Worden er thema avonden georganiseerd voor straatbieb-‘eigenaren’. Zijn er verkiezingen voor de leukste straatbieb. Facebook pagina’s waarop initiatiefnemers van straatbiebs ideeën kunnen delen en met elkaar kunnen contacten. En is het 10 juni ’23 de landelijke dag van de straatbieb.
De straatbieb is natuurlijk ook een mooie manier om te verbinden in je buurt. Even een boek zoeken en een praatje maken met de buurvrouw die je daar ook tegenkomt.
In onze buurtapp werd in ieder geval al heel positief gereageerd op deze 1e straatbieb in onze buurt, en daar word ik dan ook weer blij van. Want delen is vermenigvuldigen. Of zoals ik in de buurtapp schreef:
Delen is leuk en lezen is fijn!

Yvonne