blij_nieuws_samenlossenwedecrisisopSamen een solidaire en duurzame samenleving creëren? Dat is precies de doelstelling van een nieuwe website Samenlossenwedecrisisop. Deze website wil mensen helpen om de duurzame transitie te maken en daarmee weerbaarder te worden tegen de gevolgen van deze (en de volgende) crisis. We doen dat door nieuwe ideeën en bestaande oplossingen te verzamelen die bijdragen aan duurzaamheid en aan veerkracht. Die bieden we vervolgens voor hergebruik aan, al dan niet met ondersteuning van de oorspronkelijke bedenkers of een coach.

Tegelijk laten we de bijdragen beoordelen door bezoekers van de site en door professionals op de betreffende vakgebieden. Zo ontstaat een compleet pakket aan oplossingen, waaruit een praktisch en breed gedragen plan kan worden opgesteld voor een daadwerkelijk duurzame en veerkrachtige samenleving. Voor politieke partijen biedt het adopteren van dat plan een kans voor open doel om met een bij voorbaat breed gedragen en op de praktijk afgestemd programma een echte verandering in de Nederlandse politiek op gang te brengen; mèt de steun van veel kiezers.

Met Samenlossenwedecrisisop.nl willen we op een heel praktische manier laten ziet welke aanpak werkt om uit de crisis te komen  en te blijven, en deze als voorbeeld aanreiken aan anderen. Vervolgens gaan we uit alle voorbeelden een groene draad spinnen die de basis wordt van een duurzaam plan van aanpak. Dat plan mag de politiek als voorbeeld en als kapstok nemen voor toekomstig beleid dat wel werkt, en waar de mensen achter staan.

Samenlossenwedecrisisop is een initiatief van stichting iNSnet en Duurzaamnieuws.nl en staat open voor samenwerking met mensen en organisaties die de zelfde doelen nastreven.