Blijnieuws_dumpster diveStof tot nadenken: Een derde van ’s wereld voedsel wordt elk jaar verspild. In de VS wordt ongeveer 40 procent van het voedsel weggegooid. Het gebeurt op de boerderij, in de supermarkt en in ons eigen huis. De laatste tijd is er al veel gepraat over wat eraan te doen: van korting op voedsel dat over de datum is tot afvalvolgsystemen voor restaurants. Doug Rauch, de voormalige president van Trader Joe’s, is vastbesloten om perfect eetbare producten die iets over de houdbaarheidsdatum zijn, te hergebruiken in plaats van ze weg te gooien door in 2014 een speciale supermarkt te starten voor producten die iets over de datum zijn.

Mensen gooien voedsel vaak weg omdat ze de etiketten verkeerd interpreteren, zo blijkt uit een rapport dat deze week verscheen van Harvard en de Natural Resources Defense Council. Doug Rauch opent in 2014 een eigen supermarkt met producten die net over hun houdbaarheidsdatum zijn. De winkel luistert naar de naam Daily Table en komt in Dorchester, Massachusetts.

Lees hier het volledige artikel over deze nieuwe winkel en/of bekijk hieronder het filmpje over Dumpster divers: mensen die rondsnuffelen in vuilnis op zoek naar eetbare artikelen die over de datum zijn en andere bruikbare zaken.